Verekedés volt egy migránsellenes tüntetésen Doverben

2020. szeptember 05. 20:59

Mostanában a La Manche-csatornán keresztül a délkelet-angliai városba érkezik a legtöbb bevándorló.

2020. szeptember 05. 20:59

Tüntetők csaptak össze rendőrökkel a délkelet-angliai Doverben egy migránsellenes tiltakozáson szombaton. A mintegy 100 tiltakozó, sokan nemzeti színű maszkban, a Rule, Britannia! című hazafias dalt énekelték, amely jelenleg heves viták középpontjában áll az országban, mert az egykori brit birodalmat élteti, amely annak idején világ jelentős részét gyarmati sorba taszította. A tiltakozók azért Doverben vonultak fel, mert az elmúlt hónapokban a La Manche-csatornán keresztül ide érkezett a legtöbb menedékkérő. Komppal, kamionokon próbálnak bejutni az országba, vagy csónakkal szelik át a tengert. Néhány tiltakozó a kikötő bejáratánál kezdett dulakodni a rendőrökkel, akik arról számoltak be, hogy kilenc embert őrizetbe vettek.

Ezzel párhuzamosan ellentüntetés is volt a városban, és a Freedom from Torture nevű civil szervezet péntek éjjel feliratot vetített a doveri fehér sziklákra, mely ezt hirdette: „győzd le a félelmet. Szívesen látjuk a menekülteket”.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2020. szeptember 05. 21:20
Most már elkéstek.
hentes
2020. szeptember 05. 21:15
Itt nem fordulhatna ilyen elő. A fülkéseknek csak arctalanul nagy a szájuk, amúgy nyuszik.
3M..
2020. szeptember 05. 21:11
Ez a kormány megbocsájthatatlan mulasztása. A verekedés kitörése előtt tájékoztathatta volna őket hogy kötvényeket vásároltak és legálisan tartózkodnak az országban. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!