Több embert megkéseltek Birminghamben

2020. szeptember 06. 09:09

Egy ember meghalt, heten megsérültek a közép-angliai Birmingham belvárosában vasárnap történt késeléses incidensben.

2020. szeptember 06. 09:09
null

Steve Graham, a birminghami rendőrség főfelügyelője kora délutáni sajtótájékoztatóján közölte: a nyomozók egy gyanúsítottat keresnek, őrizetbe vétel az üggyel kapcsolatban eddig nem történt. A hét sérült közül kettőnek válságos az állapota, öt ember könnyebb sérülést szenvedett – tette hozzá.

Graham hangsúlyozta: semmiféle jel nem utal arra, hogy az incidensnek bármiféle köze lenne a terrorizmushoz, a rendőrség emberölési ügyként kezeli a történteket. Ugyanígy nyilatkozott nem sokkal korábban Dominic Raab brit külügyminiszter.

(MTI)

(A képen a Késangyal nevű kortárs szobor látható, amely 100 000 kés felhasználásával készült el. Célja, hogy emléket állítson a késeléses bűncselekmények áldozatainak.)

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Letiltott
2020. szeptember 06. 15:27
Azt mondtak, ez egy szorakozónegyed, ami elegge tele is volt.Oda meg miert késsel mennek, vajon.Ha nem keselni...Minden masra ott a mastercard...., esetleg cash.
Karvaly
2020. szeptember 06. 12:32
"A rendőrségi közlemény szerint a vizsgálat jelenlegi szakaszában "nem lenne helyénvaló találgatásokba bocsátkozni" a késelés indítékairól." Persze, találgatásokra soha nincs szükség. Ezért van az, hogy ha egy fehér emberben elpattan a húr, és visszavág, akkor névvel-fényképpel közlik le a cikkekben a rettenetes fehérterrort - hogy ne találgasson senki.
civis72
2020. szeptember 06. 12:00
a szimpla késeléseknek már nincs is hírértéke
ujujuj
2020. szeptember 06. 11:11
Kurvára furcsállnám, ha az elkövető nem migrációs hátterű volna, birminghamben ugyanis nem él fehér ember, csak arab, indiai, pakisztáni és bokorugró néger. Pár éve eltöltöttünk ott 2 napot. Megérkeztünk, az utcán nem volt fehérember, a pályaudvaron nem volt fehér, a hotelben nem volt (dolgozó biztos nem, de a vendégek között sem emlékszem), a plázában nem volt. A főtéren láttam egy darab fehér embert, emlékszem. Legközelebb akkor láttam, amikor a repülőtéren jártunk. Nem kizárt, hogy vannak még a városban olyan rezervátumok, ahol élnek fehérek is, de a városközpont környékén biztos nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!