Szíria bővíteni szeretné gazdasági kapcsolatait Oroszországgal

2020. szeptember 07. 17:25

Szíriának nemzetközi segítségre van szüksége a gazdasága helyreállításához.

2020. szeptember 07. 17:25

Szíria szeretné bővíteni gazdasági kapcsolatait Oroszországgal, hogy ellensúlyozza az amerikai szankciók okozta veszteségeket – jelentette ki hétfőn Bassár el-Aszad szíriai elnök, miután tárgyalt egy magas rangú orosz delegációval.

Damaszkuszban van Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, aki 2012 óta most először jár Szíriában, ahol csatlakozott a Jurij Boriszov miniszterelnök-helyettes vezette küldöttséghez, amely vasárnap érkezett a közel-keleti szövetséges országba. A külügyminiszter a szíriai állami televízióban közvetített sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy Szíriának nemzetközi segítségre van szüksége a gazdasága helyreállításához.

A segítségre azért van szükség, hogy fenn lehessen tartani az orosz katonai támogatással 2015 óta elért területi nyereséget, amelyet a gazdaság összeomlása veszélyeztet. A kormány eltökélten dolgozik azon, hogy végrehajtsa az Oroszországgal kötött megállapodásokat, és biztosítsa az orosz befektetések sikerét – mondta a találkozó után Aszad.

Boriszov a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Moszkva még júliusban megállapodást javasolt Damaszkusznak a gazdasági kapcsolatok kibővítéséről, és ezt ott most tanulmányozzák. Aláírása decemberre várható, amikor ő ismét a szíriai fővárosba látogat. Oroszország abban kíván segíteni, hogy Szíria ellensúlyozhassa az Egyesült Államok által júniusban hatályba léptetett legújabb gazdasági szankciókat. Ezek büntetik az olyan külföldi vállalatokat, amelyek szíriai kormányzati intézményekkel kötnek üzletet.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!