Romlott a nők helyzete a pandémia alatt

2020. szeptember 02. 08:05

Az ENSZ főtitkára szerint a pandémia visszafordította a több évtizedes folyamatot, ami fejlődést hozott a nők jogainak és egyenlőségének kérdésében, számol be az Euronews.

2020. szeptember 02. 08:05
null

A koronavírus-járvány mélyítette a szakadékot a férfiak és a nők között az esélyegyenlőséget illetően – állítja az ENSZ főtitkára, számol be az Euronews.

— A védőfelszerelések gyakran egy átlagos férfi méretében készülnek, így az ápolásban dolgozó nők esetében nagyobb a fertőzésveszély. Az egészségügyi szektor döntéshozóinak alig 30 százaléka nő – mondja Antonio Guterres.

Ez az arány különösen alacsony annak tükrében, hogy az egészségügyi szakemberek 70-90 százaléka nő. A pandémia visszafordította a több évtizedes folyamatot, ami fejlődést hozott a nők jogainak és egyenlőségének kérdésében. Ez nemcsak a munkaerőpiaci helyzetüket, de a fizikai és lelki egészségüket, illetve az oktatáshoz való hozzáférésüket is jelentősen befolyásolta.

(Euronews)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarok Pásztora
2020. szeptember 02. 13:13
Komcsi-femcsi-libsi hazudozás.
winniethepooh
2020. szeptember 02. 12:45
"A pandémia visszafordította a több évtizedes folyamatot, ami fejlődést hozott a nők jogainak és egyenlőségének kérdésében. Ez nemcsak a munkaerőpiaci helyzetüket, de a fizikai és lelki egészségüket, illetve az oktatáshoz való hozzáférésüket is jelentősen befolyásolta." Esetleg tények, adatok, forrás, amelyek alátámasztják ezt az állítást? Szerintem meg nem. Mert csak.
luzitanxaver
2020. szeptember 02. 12:04
Guterres - úgy ideológiailag, mint megjelenésileg - olyan hézagmentesen illett volna be az SZKP tetszőleges kongresszusára, hogy senkinek fel se tűnt volna a nem orosz anyanyelve.
nikonos
2020. szeptember 02. 10:08
Kéne egy új numerus clausus, mi? Az ENSZ főtitkárainak névsorában 1946 óta nincs egyetlen nő sem, te gyökér.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!