„Online” oktatás Romániában: van, ahol a postás viszi ki a tananyagot

2020. szeptember 11. 10:56

Régi módszerekhez kell folyamodnia a román hatóságoknak néhány elmaradott vidéken, hogy megkezdődhessen az oktatás.

2020. szeptember 11. 10:56
null

Romániában „az illetékesek megszabták, hogy ahol az előző 14 napban ezer főre egy fertőzött jut, jelenléti, ahol legtöbb három, ott vegyes, ahol pedig több mint három, kizárólag online oktatás lesz. Utóbbi, vörösnek nevezett zónába jelenleg 101 iskola tartozik” – ismerteti keleti szomszédunk helyzetét a Főtér.

Az egyetlen probléma, hogy  nem minden érintett településen van internet-hozzáférés: vagy nem minden diák tud rácsatlakozni az online oktatásra, mivel nincs internete, vagy olyan eszköze, amellyel internetezhetne. Mivel azonban a tanévet el kell kezdeni, a hatóságok mindent megpróbálnak, hogy áthidalják az áthidalhatatlant.

„A Iași megyei Bivolari településen például a több száz éves bevált módszerhez folyamodtak: akik nem rendelkeznek internet-hozzáféréssel, azokhoz hetente egyszer postán küldik ki a heti tananyagot. A Galac megyei Suhurlui községben valamivel modernebb eszközt alkalmaznak: ott előre felvették, amint a tanárok leadják a tananyagot, amit aztán a tévében adnak majd le” – írja az erdélyi magyar oldal, hozzátéve, hogy az is kérdés, ki és hogyan fogja számon kérni az anyagot azoktól, akik postán kapták azt.

Az országos távközlési társaság elnöke, Sorin Grindenau volt miniszterelnök szerint jelenleg a romániai iskolák 26 százalékának nincs vezetékesinternet-hozzáférése, a mobilinternet pedig ezt nem képes a kellő mértékben pótolni. Szerinte a kormány felelőtlenül jár el.

Nyitókép:MTI/EPA/Dzsagadis NV

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patkánynak sem nevezhető férgek
2020. szeptember 12. 09:32
Online oktatás Romániában: van, ahol a postás viszi ki a tananyagot - áll a címben. Megjegyzem, az online oktatás alatt idehaza is volt bőven olyan tanuló (a zöme persze cigány, és ezek egy része le is szarta az egészet), aki postán kapta meg a tanagyagot, úgyhogy semmi okunk röhögni a románokon. Van ilyen.
civis72
2020. szeptember 11. 14:02
fényévekkel előttünk járnak (D.K.)
annamanna
2020. szeptember 11. 12:36
"Isten hozott a 19. században" Ez kegyetlen cím, mert helyesen így volna: Isten hozott a 20. században
tuapse
2020. szeptember 11. 12:23
https://24.hu/kulfold/2020/09/10/barafalvan-nincs-se-fertozott-se-internet-de-digitalis-oktatast-rendeltek-el/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!