Megjelent az OLAF éves jelentése

2020. szeptember 10. 12:16

Számos területen sikerült előrelépnie Magyarországnak.

2020. szeptember 10. 12:16

Magyarország esetében a strukturális alapok és az agrárpénzek kifizetéseinek 3,93 százalékát találta problémásnak az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala. Az OLAF éves jelentését csütörtökön tették közzé Brüsszelben – derül ki az Euronews cikkéből.

„Toronymagasan vezeti Magyarország az Unió Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) éves jelentésében szereplő listát, amely az uniós források felhasználásánál tett pénzügyi ajánlásokról szól. Ebben a rangsorban részletezik, hogy a kifizetéseknél milyen arányban kér korrekciós lépéseket az Európai Bizottságtól az OLAF a szabálytalanságok, illetve visszaélések miatt” – írja az oldal.

A vizsgálatok számát tekintve azonban javulás figyelhető meg. Korábban hazánk listavezető volt, ám most a hatodik a sorban Románia, Olaszország, Görögország, Lengyelország és Bulgária mögött.

„Javított Magyarország abban, hogy a nemzeti hatóságok milyen arányban tesznek lépéseket az OLAF ajánlásait követően. Ez 2019-ben Magyarországon 47 százalék volt, a tavalyi 45 százalék után.

Ezzel Magyarország a lista középmezőnyében foglal helyet. Tavaly egyébként Ville Itälä OLAF-igazgató találkozót kért Polt Péter Legfőbb Ügyésztől, mert nem volt elégedett azzal, ahogy magyar hatóságok csak elvétve emeltek vádat az OLAF ajánlásai alapján. Január 31-én volt a találkozó, mely után azt közölték, hogy a szervezeteik közti eddigi jó együttműködés további elmélyítésében állapodtak meg” – zárul a cikk.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2020. szeptember 10. 19:17
Még szerencse, hogy a Horn-kormány idején nem volt OLAF.
Pierre
2020. szeptember 10. 16:49
OLAF: sehol nem csalnak annyit az uniós pénzekkel, mint Magyarországon. https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/olaf-magyarorszag-korrupcio-csalas-unios-tamogatas-szabalytalansag.713269.html
trma
2020. szeptember 10. 14:27
Kár, hogy semmi nem derül ki a jelentésből. Ha megnézi az ember, az összes táblázat összes adata teljesen normális, semelyik irányban nem lóg ki. Kivéve azt az egy számot, amiről semmit nem írnak csak oda van biggyesztve.
lemez
2020. szeptember 10. 14:02
Olaf volt 2010 elött is.?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!