Lengyel elnök: Nem fogadjuk be a Lengyelországba irányított migránsokat

2020. szeptember 26. 07:53

Andrzej Duda lengyel elnök egyetért Orbán Viktor kijelentéseivel, mely szerint az új uniós migrációs csomag a kvótarendszer átfogalmazása.

2020. szeptember 26. 07:53

Nem lehet befogadni azokat a migránsokat, akiket akaratuk ellenére irányítottak át Lengyelországba – szögezte le Andrzej Duda lengyel elnök, reagálva az Európai Bizottság e héten bemutatott migrációs és menekültügyi javaslatcsomagjára. A TVP Info közszolgálati hírtelevízió péntek esti híradóját követő interjúban Duda azt mondta: a lengyelek hajlandóak segíteni azoknak, akik az országba saját akaratukból érkeznek, és segítségre szorulnak. „Abba viszont nem egyezem bele, hogy az embereket Lengyelországba erőszakosan szállítsák (...) hogy szabad embereket fogságban tartsunk” – hangsúlyozta.

Az Európai Uniónak „semmilyen diktátuma soha nem kényszerítheti a tagállamokat az ilyen lépésre” – jelentette ki a lengyel elnök, utalva feltehetőleg a javasolt javaslatcsomagban szereplő szolidaritási mechanizmusára. Duda egyetértését fejezte Andrzej Babis cseh kormányfő előző nap Brüsszelben megfogalmazott állásfoglalásával, miszerint a menekülteknek segítséget kell nyújtani a származási országukhoz minél közelebbi helyeken. A műsorvezető azzal kapcsolatban is kérdezte az államfőt, hogy a Babissal, valamint Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel közös sajtóértekezleten Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette: „hiába nevezik át a kvótát másnak, attól még kvóta marad, és azt Magyarország ellenzi”. „Igazából ugyanazt mondja, mint én” – reagált erre Duda.

(MTI)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovacsodon
2020. szeptember 27. 01:36
Azt nem értem, hogy ha erőszakkal Lengyelországba vagy hozzánk át lehet szállítani a kitoloncolandó migránsokat, akkor miért nem lehet rögtön, a repülőgépet egy kicsit jobban feltankolva, egyenesen a célország a vinni őket?
Tibesz26
2020. szeptember 26. 13:15
ugy van ahogy mondod lengyel testvér és barát nem kérünk mi is a migárnsok (21 század barbáraiból) akik megerőszakolják a nőket megölik a férfiakat gyerekeket taposnak hullára a migrásnok huzzanak vissza oda ahonnét jöttek és a problémát ott kell megoldani ahonnét keletkezett irak sziria libanon közel kelet afrika satöbbi lengyelország a lengyeleké magyarország a magyaroké europa az europaiaké
Bitrex®
2020. szeptember 26. 10:23
Miért nem áll ki ország-világ elé Merkel, Leyen, és közlik, hogy itt a vége fuss el véle, nem fogadunk több embert? Csak Németországból 250.000 migránst kellene kitoloncolni, de évek óta nem működik a dolog, mert eltűntek, alámerültek. (U-Boot) És akkor nekünk, a cseheknek, lengyeleknek kellene a piszkos munkát elvégeznünk. Hogy megint ránk mutogathassanak, milyen embertelenek vagyunk.
Kvasztics Fedor
2020. szeptember 26. 09:42
A migránsok tengeri szállítását kemény eszközökkel le lehetne törni. Az önerőből, csónakon ide érkezőket is vissza lehetne szállítani, ez csak egyezmény kérdése lenne a tengerpart országokkal. Az nem normális, hogy Olaszországban egy bíróság perbe foghatja az ország érdekében cselekvő belügyminisztert, az nem normális, hogy egy megfelelően "érzékenyített", kilóra megvásárolt bíró szembe mehet az országot védő intézkedésekkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!