Gerilla grillezők ellen intézkedtek Romániában

2020. szeptember 04. 09:00

Az illegális sütögetők megregulázására legkevesebb hat egyenruhás vonult ki.

2020. szeptember 04. 09:00
null

Szinte már Emir Kusturica kamerája elé kívánkozó jelenetek zajlottak Vajdahunyad egyik lakótelepén: az egyik lakó egy panelház előtt szervezett grillpartit, mire az egyik szomszéd kihívta a rendőröket, akik aztán az arányosnál jóval keményebben léptek fel – írta meg a Főtér. Az eset még szerdán este történt. A társasház egyik lakója – mintha csak a saját kertes házában vagy hétvégi nyaralójában lenne – kerítést épített a panelház udvarán, majd lehívta néhány szomszédját egy kis grillpartira.

Az egyik szomszéd viszont vagy nem nézte jó szemmel a grillrácson sercegő húsokat, vagy azt nehezményezte, hogy őt nem hívták meg, mindenesetre kihívta a rendőröket. A helyi rendőrség arányosnak nehezen nevezhető erővel vonult ki – legkevesebb hat egyenruhás szakította félbe az illegális grillpartit.

Az egyik szomszéd mobiltelefonjával folyamatosan filmezte az eljárást, így a nagyközönség is láthatja, ahogy a rendőrök először igazoltatni akarják a grillezést szervező férfit, majd amikor az megtagadja, hogy azonosítsa magát, többen rávetik magukat, és leteperik. A videó készítője emiatti felháborodásában folyamatosan kommentálja az eseményeket, és pocskondiázza a rendőröket.

Ekkor az egyik rendőr a filmfelvétel készítőjére mutatva mond valamit egyik társának, aki odalép hozzá, és se szó, se beszéd, lefújja gázspray-vel. A férfi ekkor bemenekült a lakásába, de a gázspray tartalmából bőven jutott oda is, olyannyira, hogy ötéves kislánya is belélegezte, és fulladozni kezdett tőle.

A rendőrség szerint az történt, hogy kivonultak igazoltatni a grillparti szervezőjét, és felszólították, hogy mutasson be valamilyen engedélyt, amely alapján közterületen felépítette a kerítést. A férfi nem volt hajlandó igazolni magát, sőt hamis személyazonosságot adott meg, majd agresszívvá vált, emiatt kellett leteperni, hogy előállítsák. Hozzátették, hogy a gázsprayt használó rendőr ellen fegyelmi eljárás indult.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2020. szeptember 04. 14:39
Kusturicán legalább nevetni lehet, de ez szimpla szánalom/undor, ízlés szerint.
NeMá
2020. szeptember 04. 12:51
Kelet európai nem hal bele, hogy ha rátérdelnek! A fekák ilyen pudingok?
48saxon
2020. szeptember 04. 10:52
Azért az sokkal durvább, hogy a várandós anyukát, aki karantén-ellenes tüntetést szervezett, otthonából, gyereke előtt hurcolják el - Ausztráliában: https://www.theguardian.com/australia-news/2020/sep/03/victoria-police-arrested-pregnant-woman-facebook-post-zoe-buhler-australia-warn-lockdown-protesters
szóda
2020. szeptember 04. 09:39
Kultúrnépség. Hallottam olyanról is, hogy a lovat felvitték a panellakás emeletére, azt hitték istálló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!