Az EU rosszabbul járhat, ha nem köt megállapodást Nagy-Britanniával

2020. szeptember 21. 16:00

Alexander Downer szerint ha Nagy-Britannia képes megállapodni az Európai Unióval és jó kapcsolatot ápolni a legtöbb európai országgal, több lehetősége lesz a világban, mint ahogy az EU tagállamaként lenne, számol be a hirado.hu.

2020. szeptember 21. 16:00
null

A Brexit utáni gazdasági megállapodás elmulasztása az unió számára sokkal nagyobb veszélyt hordoz, ezért létre kell jönnie egy észszerű kompromisszumnak, számol be a hirado.hu.

Alexander Downer, Ausztrália leghosszabb ideig hivatalban lévő külügyminisztere, jelenlegi londoni nagykövet a Danube Institute-nak azt mondta, ha Nagy-Britannia képes megállapodni az Európai Unióval és jó kapcsolatot ápolni a legtöbb európai országgal és az EU intézményeivel, akkor sokkal több lehetősége lesz a világban, mint ahogy az EU tagállamaként lenne. Az EU-nak sokkal több vesztenivalója van, ha nem köt gazdasági megállapodást a britekkel, tehát a józan ész azt diktálja, hogy előbb vagy utóbb létre fog jönni egy kompromisszum.

Az illegális bevándorlás továbbra is komoly nyomást gyakorol a szigetországra, de a brit Konzervatív Párt tagjai nem mernek keményebb társadalmi intézkedéseket bevezetni, mert félnek a baloldali média haragjától. Amikor társadalmi és kulturális problémák merülnek fel, akkor a toryk eléggé megosztottnak tűnnek, állítja Downer.

(hirado.hu)

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BossN
2020. október 19. 07:38
Hosszútávon Nagy Britannia a nyerő. A Brexit a legjobb ami az országban történt az Olimpia óta.
Anonymtalan
2020. szeptember 22. 14:23
Majd jön Joe Bidéje és jól megfenyegeti Boris Johnsont, mint nálunk KariGeri Ádert, izé a helyzet még rosszabb, kb. mintha Karácsony Ficot fenyegette volna meg.
furunkulus13
2020. szeptember 22. 12:45
Az EU angol viszony legjobb jellemzése: Nagy Britannia egy pisztolyt szegez a saját fejéhez, és azzal zsarolja Brüsszelt, ha nem tesznek a kedvére, meghúzza a ravaszt!! Szegény Albion, a politikai elit térdéig elrohadt!!
Hájas Gerzson a buzik megríkatója
2020. szeptember 22. 09:29
Az angolok újra meg újra képtelenek elfogadni hogy nem ők fingják a passzátszelet és nem egy szétrohadóban lévő ország fog egy ötszáz milliós kereskedelmi blokknak szabadkereskedelmi feltételeket tárgyalni és hogy a világnak nem kötelessége úgy cselekedni hogy az angoloknak jó legyen
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!