Ausztria üdvözölte az EU migrációs javaslatcsomagját

2020. szeptember 23. 18:46

Bécs küzdene az ellen, ha esetleg a „hátsó ajtón” keresztül próbálnák bevezetni a menedékkérők elosztására vonatkozó kötelező mechanizmust – jelentette ki Karl Nehammer osztrák belügyminiszter.

2020. szeptember 23. 18:46

Az Európai Bizottság szerdán bemutatott új javaslatai értelmében az EU-tagállamoknak válsághelyzet esetén vagy a menedékkérők befogadásában, vagy az elutasított kérelmezők kitoloncolásában segítséget kellene nyújtaniuk.

Karl Nehammer hangsúlyozta: a kötelező jellegű elosztás kudarcot vallott, annak „nincs jövője” az Európai Unióban.

Kiemelte továbbá, hogy üdvözli a javaslat átfogó irányelvét, különösen azt a részét, amely a megerősített külső határokra, az embercsempészet elleni harcra és az együttműködésre összpontosít a harmadik országokkal.

(MTI)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cooperator
2020. szeptember 26. 11:07
Ezen a nagyfülű labancon nem igen lehet elmenni.
C.Dömötör
2020. szeptember 23. 21:19
Bécsről jut az eszembe: A húszéves afgán nem törődve az esetleges szemtanúkkal, a WC-kabinba húzott egy tíz éves kisfiút, és megerőszakolta. A rendőröknek azt mondta, hogy csak a vágyai után ment, négy hónapja nem volt szex. Minden megbánás nélkül, olyat nem ismernek. 45 259 afgán van Ausztriában, minden más népcsoport előtt vannak az erőszakolások terén. Akik ezeket az emberformájú állatokat ideszabadította, azoknak kellene az afgánközösségben élniük, mindörökre. Ez is a nemlétező terv része, hogy az ilyen népeket, akiknél az idomítás nincs hatással, a pakisztáni, afgán, csecsen csőcseléket idevarázsolták.
OberEnnsinnen
2020. szeptember 23. 20:59
Az egész arról szól, az olaszok, görögök beengedik a migránsokat, minden héten leadják az igényüket, az adott héten bejöttek számát, azaz, hogy mennyit köteles az EU szétosztani a tagállamok között... Ez egy szimpla, sokszor ismertetett Soros-terv, mézesmadzaggal átkötött csomagolásban. Ilyesmiről viszont a lisszaboni szerződésben szó nincs. Ha ellehetetlenül az alapszuverenitás, kimkell lépni. A HVG és a "magyar" ballib már örvendezik, diadaltáncot jár: a magyar kormány a sarokban, sakk és matt, innen nincs menekvés a migránsoknak jönniük kell és jönni is fognak és Magyarország semmit nem tehet: vagy letelepíti őket, vagy visszaviszi Bangladesbe, Nigériába, Marokkóba... Még ha tengerjáró hajóparkunkat a Nyugat nem rabolja el a rendszerváltás címén és a MAHART-ot Soros-féle kalandorok nem vágják zsebre, akkor ssem tehetnénk semmit, mert egy migránshajót, amely visszavinné őket, a különböző Soros-NGO-hajók a FÖldközi-tengerre sem engednék kifutni, nemhogy visszatoloncolni...
luzitanxaver
2020. szeptember 23. 20:29
,,Bécs küzdene az ellen, ha esetleg a ,,hátsó ajtón,, keresztül próbálnák bevezetni a menedékkérők elosztására vonatkozó kötelező mechanizmust,, Akkor nyugodtan kezdhetik is a küzdelmet, mert ,,sárgára, avagy zöldre festve,, bizony ott van az most is. Amúgy is, az egész semmi másról nem szól, mint az októberi bécsi tartományi választásokról. Pozitívum, hogy legalább valamennyire érzékelik a közvéleményt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!