Újabb súlyos iszlamista támadás Burkina Fasóban

2020. augusztus 08. 07:23

Legalább húsz embert gyilkoltak meg ismeretlen támadók egy Burkina Fasó-i jószágvásáron pénteken – közölte a nyugat-afrikai állam kormánya.

2020. augusztus 08. 07:23

Legalább húsz embert gyilkoltak meg ismeretlen támadók egy Burkina Fasó-i jószágvásáron pénteken – közölte a nyugat-afrikai állam kormánya. Egyelőre egy szélsőséges csoport sem jelentkezett az ország keleti felében található Fada N'Gourma településen végrehajtott vérengzés elkövetőjeként. A hadsereg jelenleg kereső műveletet hajt végre a térségben. Májusban 25-en vesztették életüket egy hasonló támadásban a keleti Kompienga településen rendezett jószágvásáron.

Burkina Fasóban több mint félmillióan voltak kénytelenek elmenekülni a folytonos támadások elől otthonaikból. A kormány hatalma a fővároson kívüli területeken meggyengült. Mali, Burkina Faso és Niger hármashatárának térségében iszlamista szélsőségesek vetették meg a lábukat, és rendszeresen indítanak portyákat a polgári lakosság ellen. Egyes frakciók az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz, mások az Iszlám Államhoz tartoznak. Az ENSZ adatai szerint a dzsihadisták támadásaiban Maliban, Nigerben és Burkina Fasóban tavaly négyezren haltak meg.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mgyfree
2020. augusztus 08. 10:07
Számít a néger élet? Vagy itt nem érdekes?
Dénia
2020. augusztus 08. 07:28
Ki adja el nekik a fegyvert?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!