Pénteken szankciókat vethet ki az EU Fehéroroszországra

2020. augusztus 12. 12:10

Josep Borrell külügyi és biztonságpolitikai főképviselő összehívta az uniós külügyminisztereket – írta meg a Magyar Nemzet.

2020. augusztus 12. 12:10

Péntek délután, rendkívüli ülésen vitatják meg az Európai Unió külügyminiszterei a Fehéroroszországban történteket, derül ki Josep Borrell külügyi és biztonságpolitikai főképviselő Twitter-üzenetéből. „Sürgős ügyeket fogunk megvitatni kitérve a Kelet-Mediterráneumra, a fehéroroszországi elnökválasztásokra és a libanoni fejleményekre” – fogalmaz Borrell. Az EU várhatóan a Törökországot sújtó, újabb szankciókat tárgyalja meg, de javaslat születhet Minszk megbüntetésére is.

Kedden a külügyi és biztonságpolitikai főképviselő elítélte a fehéroroszországi választásokat, mint fogalmazott a választási folyamat nem felelt meg az elvárt nemzetközi normáknak. „A hatóságok aránytalan és elfogadhatatlan módon alkalmaztak erőszakot a választások estéjén felvonuló tömeg ellen, a fellépés legalább egy ember halálát és sokak megsebesülését eredményezte. Ezreket tartóztattak le, a gyülekezés, a média- és a szólásszabadság elleni fellépés fokozódott” – fogalmazott a spanyol uniós tisztviselő. Több uniós tagállam, Finnország, Lengyelország és a balti államok kedden, Rigában szervezett találkozójukat követően sürgették az EU-t, hogy együttesen lépjenek fel a Fehéroroszországban történt események ügyében – írta a Magyar Nemzet.

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béna Géza
2020. augusztus 13. 15:23
Hé ámerikát mikor szankcionálják a kaferokat ért atrocitásokért ?????
Krupp Skya
2020. augusztus 13. 06:29
Pénteken szankciókat vethet ki az EU Fehéroroszországra És a hét többi napjain mi lesz Kínába is volt ilyen, szankciót vetettek ki Taiwanra A páratlan napokon lőtték őket, a pároson meg bombázták.
Csigorin
2020. augusztus 13. 04:38
nem emlekszem hogy Minszk szankciozott volna tavaly mikor Macron verette a sargamellenyeseket. miert csak az EUnak van ez a kenyszeres beleugatasa mindenbe ami nem az o dolga?
flesh ripper
2020. augusztus 12. 23:21
Nem tudjuk, hogy mi az igazság a fehérorosz választásokkal? Van olyan budapesten élő f.o. ismerősünk, aki szerint oké volt minden, de beszéltem olyannal is, aki szerint csalás volt...De ekkora?! - kérdem... Mi, magyarok, gyűlöljük a diktatúrákat, diktátorokat. Ugyanakkor a birodalmi agressziót, hatalmi törekvéseket, a hamis, álságos szándékú demokráciaexportot is, ideológiai, vagy éppen a komprádori kettős mércét, elfogultságot, háttérhatalmi trükköket. Láttuk, tapasztaltuk, hová vezet a nagyhatalmi megrendszabályozás: arab tavasz, szíria, irak, líbia, ukrajna... Mondjuk, azt inkább megérteném, ha az EU, a 90 éves élőhalott főgonosz Gyuribácsi, mondjuk atombombát dobna Phenjanra, esetleg..., a kibaszott Bukarestre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!