Litván külügyminiszter: Cihanouszkaja biztonságban van Litvániában

2020. augusztus 11. 08:50

Minszkben a második éjszaka telt el a tüntetők és a rohamrendőrök csatájával.

2020. augusztus 11. 08:50
null

A második éjszaka telt el a tüntetők és a rohamrendőrök csatájával a fehérorosz fővárosban, ahol az elnökválasztás eredménye miatt szabadultak el az indulatok. A litván külügyminiszter kedd reggel közölte, hogy Szvetlana Cihanouszkaja ellenzéki jelölt biztonságban, az országukban van, írja az Euronews.

Szvetlana Cihanouszkaja ellenzéki jelölt a fehérorosz elnökválasztás másnapján tűnt el, miután közölte, hogy a szavazatok újraszámlálását követeli.

„A vezetésnek el kell gondolkodnia azon, hogy hogyan vonuljon vissza a hatalomból é s hogyan adja azt át nekünk békés úton. Eddig ugyanis csak erőszak volt a válaszuk a békés fehérorosz polgárok cselekedeteire” – mondta.

Az angoltanárnőből lett legerősebb ellenzéki elnökjelölt szerint a vasárnapi választást egyértelműen elcsalták. Csapata nem tudta elérni, miután hétfőn távozott a választási bizottságtól.

Aggódott biztonságáért a litván külügyminiszter is, hétfőn este arról írt a Twitteren, hogy hiába próbálta elérni a politikust órákon át, és hogy a csapata sem tudja, hogy merre lehet.

Minszkben a második éjszaka telt el a tüntetők és a rohamrendőrök csatájával. A zavargásoknak egy halálos áldozata is van, az illető éppen elhajítani készült egy robbanószerkezetet, ám az a kezében robbant fel.

(Euronews)

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bástyaelvtárs
2020. augusztus 12. 07:23
nagyon sajnálom ezt a Svetlánát. Ő sem gondolta volna, h odáig mennek, h megzsaroljják, elrabolják, külföldre kényszerítik Ezek után ennek a rezsimnek buknia kell. Forradalom kell ahol a polgárok elsöprik a diktátort. Aki ugyanugy mint az ukrán kollégája Janukovics, Moszkvában keres vigaszt.
Messzeföld
2020. augusztus 12. 04:25
Elképzelhető, h választásoknál előfordulhatnak kisebb csalások. De 80 % fölötti győzelemnél? ez talán kizárható!
Mátyás01
2020. augusztus 11. 16:05
Én egyáltalán nem ismerem a fehér orosz helyzetet, sem azt, hogy a jelenlegi elnök csalt-e vagy sem, sem azt, hogy a zavargásokat fizetik-e vagy sem. Várni kéne még vele pár hetet, amíg kiderül, addig nincs értelme ezen vitatkozni.
Palpatine
2020. augusztus 11. 10:21
Egyetlen lázadó sem dacolhat az erő sötét oldalával. Hiába menekülnek, megtaláljuk őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!