Fehérorosz üldözötteket engedett be Lengyelország

2020. augusztus 26. 19:34

Mateusz Morawiecki: Lukasenka rendőrsége sokakat nagyon brutálisan megvert, megkínzott, a lengyel kórházak nyitottak számukra.

2020. augusztus 26. 19:34
null

Lengyelország beengedett több tucat, lengyel vízummal nem rendelkező fehérorosz üldözöttet – közölte szerdán Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.

Az Aljakszandr Lukasenka (fehérorosz elnök) „rezsimje által súlyosan bántalmazott” személyek vízum nélkül jutottak el Lengyelországba – mondta el Morawiecki, felidézve, hogy az általa minap bejelentett, a fehérorszországi üldözöttek támogatásáról szóló kormányprogram értelmében egyszerűsített eljárásban fogadják be a rászorulókat.

Morawiecki azt is tudatta: felkérte a lengyel egészségügyi minisztert a lengyel kórházi hálózat átalakítására úgy, hogy befogadhassák a keleti határ túloldaláról érkezőket. „Erre máris szükség van, Lukasenka rendőrsége sokakat nagyon brutálisan megvert, megkínzott, a lengyel kórházak nyitottak számukra” – tette hozzá.

Morawiecki azt követően tartott sajtóértekezletet, hogy a lengyel ellenzéki pártok képviselőivel egyeztetett a fehéroroszországi helyzetről. Mint mondta, ez ügyben a lengyel politikai törésvonalakat áthidaló konszenzusra jutottak. Közösen szorgalmazzák a fehérorosz politikai foglyoknak, köztük a koordinációs tanács őrizetbe vett tagjainak szabadon bocsátását, s a fehérorosz belpolitikai párbeszéd elindítását.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antares007
2020. augusztus 27. 21:18
Az örök lengyel komplexus,az USA a nagy szent,minden ,ami orosz az rossz és veszélyes. Fel kéne ébredni ez már régen nem igaz.
Janice
2020. augusztus 27. 12:12
Mi szép ezen? Ezek megint csak migránsok. Csak azért lettek földönfutók mert az a fasz nem mond le a hatalmáról. Tűzzel vassal is megvédi. Nem számít hány embert lök a nyomorba
BőröndÖdön
2020. augusztus 27. 00:50
A TEK már készülődik elhozni a Lukasenkót...:(
Leo3
2020. augusztus 26. 23:05
Jól teszik. A Dél-szláv háború idején i is sok menekültet fogadtunk be...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!