Balesetet szenvedett egy utasszállító repülőgép Indiában

2020. augusztus 07. 18:50

Több mint százan megsérültek, legalább tizennégy halott is van.

2020. augusztus 07. 18:50
null

Legalább tizennégyen meghaltak, több mint százan – közülük tizenöten pedig súlyosan – megsérültek az Air India Express légitársaság Dubajból a délnyugat-indiai Kozsíkódéba (Kálikutba) érkező járatának szerencsétlenségében.


A kozsíkódei rendőrség további tájékoztatása szerint a sérültek száma biztosan meghaladta a 120-at, de feltételezik, hogy a túlélők közül valójában senki sem vészelte át a balesetet sértetlenül.

A fedélzeten 190 ember – 184 utas és hatfős személyzet – tartózkodott, a balesetet vélhetően a monszun miatti heves eső okozta. A gép lecsúszott a Kerala állambeli Kozsíkóde repülőterén a leszállópályáról, majd kettétört.

Radzsív Dzsain, a polgári repülésért felelős indiai minisztérium szóvivőjének korábbi tájékoztatása szerint a Boeing 737-es típusú utasszállítón nem keletkezett tűz.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. augusztus 07. 22:10
"A gépet az indiai kormány bérelte, a koronavírusjárvány miatt külföldön rekedt indiaiak hazaszállítására." https://444.hu/2020/08/07/191-emberrel-a-fedelzeten-kettetort-az-air-india-express-egyik-repuloje
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!