Az Izrael és az Egyesült Arab Emírségek között kötött megállapodás garantálja, hogy Palesztina nem lesz annektálva

2020. augusztus 13. 19:24

Az Izrael és az Egyesült Arab Emírségek között létrejött békemegállapodás garantálja, hogy a zsidó állam nem fogja annektálni a palesztin területeket – jelentette ki Anvar Gargas, az arab ország külügyi államminisztere csütörtökön.

2020. augusztus 13. 19:24

Az Izrael és az Egyesült Arab Emírségek között létrejött békemegállapodás garantálja, hogy a zsidó állam nem fogja annektálni a palesztin területeket – jelentette ki Anvar Gargas, az arab ország külügyi államminisztere csütörtökön. A megállapodás szerint, amelyet Donald Trump amerikai elnök jelentett be, az Egyesült Arab Emírségek hivatalos diplomáciai kapcsolatot létesít a zsidó állammal.

Anvar Gargas  újságíróknak azt mondta, hogy a megállapodással növekszik az Egyesült Arab Emírségek befolyása, így szerinte nagyobb az esélye annak, hogy eredményt érjenek el „ebben a bonyolult régióban”. Az államminiszter megfogalmazása szerint a palesztin-izraeli konfliktus tekintetében Dubaj „hatástalaníthatja azt az időzített bombát, amely a kétállami megoldást fenyegeti”. Szerinte a békekötés „halálos csapás” a zsidó állam annexiós terveire. Gargas egyúttal arra szólította fel Izraelt és a palesztinokat, hogy üljenek ismét tárgyalóasztalhoz.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lotti
2020. augusztus 13. 23:23
"békemegállapodás garantálja, hogy a zsidó állam nem fogja annektálni a palesztin területeket..." Így lesz. Nem annektál. Beolvaszt, magához csatol, kiterjeszti fennhatóságát. Oszt jónapot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!