WHO: Az országoknak nem határzárral, hanem belső szigorral kell többet tenniük a járvány ellen

2020. július 27. 15:12

Csak szigorú intézkedésekkel – a maszkviselési kötelezettségtől kezdve a tömeges jelenlét elkerüléséig – birkózhat meg a világ a járvánnyal – fogalmazott a WHO főigazgatója.

2020. július 27. 15:12

A nemzetközi közlekedést gátló határzárak nem tarthatók fenn bizonytalan ideig, az országoknak határaikon belül kell többet tenniük a koronavírus-járvány terjedésének megfékezéséért – jelentette ki hétfőn Genfben online sajtótájékoztatón, az Egészségügy Világszervezet, a WHO főigazgatója.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz emlékeztetett arra, hogy az utóbbi napokban a járvány erősödése miatt több ország ismét utazási korlátozásokat és biztonsági szigorításokat vezetett be, Nagy-Britannia például karanténra kötelezi a Spanyolországból visszatérőket. Közölte: csak szigorú intézkedésekkel – a maszkviselési kötelezettségtől kezdve a tömeges jelenlét elkerüléséig – birkózhat meg a világ a járvánnyal.

„Ahol ezeket a rendelkezéseket betartották, ott a fertőzés lassult, ahol nem, ott erősödött a járvány” – mondta a főigazgató, dicsérőn kiemelve Kanadát, Kínát, Németországot és Dél-Koreát. A tájékoztatón részt vett Michael Ryan, a WHO veszélyhelyzeti igazgatója is, aki azt hangsúlyozta, hogy lehetetlen a közeljövőben ismét lezárni az országhatárokat.

„A nemzetgazdaságoknak meg kel nyílniuk, az embereknek dolgozniuk kell, a kereskedelemnek újra kell élednie” – mondta Ryan, megerősítve a főigazgató szavait, miszerint a járvány elleni szigor csökkenti a fertőzések számát, míg enyhítése növeli.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2020. július 27. 17:20
Ja, az őslakosok menjenek karanténba, a migránsok meg szétfertőzhessék a koronavírussal az országokat? Teljesen hülyének néztek minket? Ki kell lépni a WHO-ból! Amennyiben a határok nyitva vannak, pont akkor lesz súlyos a járvány, ott volt súlyos eddig is a járvány, ahol sok migráns volt. Ahol a nyitott határok politikája dívott. A denevérmese csak kamu. Iráni migránsoktól ered a vírus, ő tőlük kapták el a kínai vendégmunkások, vitték Wuhanba. Barcelonában már 2019-ben kimutatták a Covid-19-et a szennyvízben. Ott súlyos a fertőzés, ahol a migránsok sokan vannak, ezt már lassan egy ötéves is látja, a WHO pedig egy kollaboráns szabadkőműves szervezet. Ahol nyitva lesznek a határok, ott a migránsok szét fogják terjeszteni a járványt. Már Salvini is rájött, hogy a migránsok terjesztik a járványt, mint szuperfertőzők.Erre ő van leordítva, hogy fasiszta, és az ENSZ vezetője is a nyitott határokról papol meg világkormányról. Tudjuk, mire megy ki a játék, és nem kérünk belőle.
olajfa1
2020. július 27. 16:18
Nem "vagy vagy" hanem "is is" azaz határzárral is -szükség esetén- meg "belső szigorral " is... Mindig az adott helyzetnek megfelelően!
nempolitizálok
2020. július 27. 16:17
Innen tényleg jobb kilépni.
A teremburáját
2020. július 27. 16:14
Ezek hülyék, ha állandóan bejönnek fertőzöttek, akkor mit ér a belső szigor?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!