Skócia karantént vezetne be az Angliából érkezőknek

2020. július 12. 17:41

A skót miniszterelnök szerint mindent meg kell tenni annak megakadályozására, hogy az Egyesült Királyság más részeiből érkezők behurcolják a koronavírus-fertőzést Skóciába.

2020. július 12. 17:41

Nicola Sturgeon a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorának nyilatkozva alig burkolt utalást tett arra, hogy a skót kormány esetleg karanténkötelezettséget vezethet be például az Angliából Skóciába utazókra.

Sturgeon kijelentette: Skóciában sikerült nagyon alacsony szintre csökkenteni a koronavírus-fertőzöttséget, így a következő hetek egyik legnagyobb kockázata a fertőzés behurcolása.

Hozzátette: Skócia ezért járt el óvatosan a külföldről érkezők karanténkötelezettségének enyhítésével, és ezért kell nagyon ügyelnie arra is, hogy az Egyesült Királyság más részeiből ne kerülhessen be új koronavírus-fertőzés Skóciába.

A skót miniszterelnök külföldi országok belső utazási korlátozásainak példái közül kiemelte, hogy Ausztráliában jelenleg nem lehet Melbourne-ből Sydney-be utazni a koronavírus-fertőzések számának melbourne-i megugrása miatt, az Egyesült Államokban pedig New York állam kormányzója korlátozta a beutazást a járvány által legsúlyosabban érintett amerikai államokból.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
night watch
2020. július 12. 23:30
Felkészül: Disunited Kingdom of Small Britain.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!