Románia: Bevezették a karantént a falujában, erre meglógott a tengerpartra

2020. július 27. 13:44

Hiába, ha nyaralni kell, akkor nyaralni kell – írta meg a Főtér.ro.

2020. július 27. 13:44
null

Amint az közismert, a koronavírus-járvány berobbanása miatt a hatóságok több romániai települést is vesztegzár alá vontak. Közéjük tartozik a festői Gornet nevű falu is, amely a nem kevésbé festői Prahova megyében található. Mint ismeretes, a karantén bevezetésének kritériuma az, hogy az azonosított fertőzöttek száma elérje a hármat ezer főre vetítve. Mivel Gornet kevesebb mint háromezer lakosával 15 esetet produkált, szerdán este 14 napra vesztegzára alá vonták. Ami annyit jelent, hogy a ki- és bevezető utakat megszállja a rendőrség és a csendőrség, és az ott élők nem hagyhatják el a települést.

Elméletileg. Gyakorlatilag ugyanis kiderült, hogy egy helybeli lakos már szombaton a Fekete-tenger partján, Costineşti-en flangált vidáman. A vidámság azonban nem tartott sokáig, a hatóságok ugyanis felfedezték az esetet, ezért aztán bűnügyi eljárás indult ellene a járvány leküzdésének meghiúsítása miatt. Amúgy nem ő az egyetlen, akinek nem tetszik, hogy a települést lezárták: a község polgármesteri hivatala felkért egy ügyvédet és beperelte a sürgősségi helyzetekért felelős hatóságot, Raed Arafat államtitkárral az élen. A bukaresti táblabírósághoz benyújtott keresetben kerek 500 000 euró kártérítést kérnek, no meg azt, hogy a hatóság kérjen bocsánatot tőlük a bánásmódért – írta meg a Főtér.ro.

(MTI)

Kép forrása: MTI/EPA/Ronald Wittek. Strandolók a Fekete-tenger partján a dél-oroszországi Szocsi egyik strandján 2018. június 13-án.

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2020. július 28. 07:41
És honnan a fszból tudták, hogy még a karantén előtt vagy után hagyta el a falut?? Ugy ha én ajkai lakos vagyok, és Piripócson tartózkodom, akkor nem megszöktem a karantén elől, hanem ott sem voltam. Mondjuk egy román rendőrnek ezt biztosan könnyű lenne elmagyarázni.
annamanna
2020. július 28. 02:50
"A szokásos "a magyar ember olyan, hogy" kezdetű mondatok egy jó ideje alapvető részét képezik Orbán szónoki eszköztárának. Most is elsütött egy ilyet, de nem valószínű, hogy ezzel tömegek tudnának azonosulni. Persze a magyar ember az olyan, hogy ha nem látja évente legalább egyszer a tengert, akkor úgy érzi, hogy börtönben van."' 2020.07.03 https://ezalenyeg.hu/kozugy/baromsagok-amiket-orban-ma-reggel-mondott-7610
Csúnyatáp
2020. július 27. 17:15
Szebb múltat, Tunya! Ezt a bezzegromániát a Bálint-házban árulják? Szerintem ez nektek nagyon drága áru volt. Szebb hazudozást, hülye gyerekek!
nick89
2020. július 27. 14:43
Más: Kartellezésért megbírságolták a konzorciumát, erre jól beköpte a többieket, hogy neki ne kelljen fizetni. (Vádalkunak is nevezik) Erre kinevezték külügyminiszternek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!