Magyarellenes rigmusokkal ünnepelték a Sepsi feletti győzelmet a bukarestiek

2020. július 23. 15:13

A román kupadöntőben az FCSB 1-0-ra legyőzte a székelyföldieket.

2020. július 23. 15:13
null

A Román Kupa szerdai döntőjében az egykori Steaua, mostanság az FCSB nevet viselő bukaresti csapat 1-0-ra legyőzte a Sepsi OSK-t. A meccs hatalmas indulatokat kavart, mert bár a székelyföldieknél nincsenek többségben a magyar játékosok, a Sepsi szurkolók miatt magyar csapatnak számít az országon belül. Az összecsapást az M4 csatorna is műsorára tűzte, de az utolsó pillanatban a román televízió közölte: mégsem továbbíthatják a közvetítési jelet Budapestre.

Az indulatok a mérkőzést követően sem csillapodtak: ahogy az várható volt, a bukaresti szurkolók magyarellenes rigmusokkal ünnepelték a győzelmet, amiről videó is készült. „Románia a mi hazánk, harcolunk Magyarország ellen! Megkapjátok, hazátlanok!” – ezt kiabálták a 24.hu cikke szerint az ultrák.

Ezt követően az ultrák vezetője – aki egy román lap szerint hat év után, januárban szabadult a börtönből – beszédet is intézett a bukaresti játékosokhoz.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karvaly
2020. július 24. 13:36
Botrányt kell csapni minden lehetséges fórumon, Európai Parlamentben, Néppártban, UEFÁnál, ahol csak lehet. Aztán persze tudjuk, hogy erre semmi nem szokott történni, szóval csak hosszú távú megoldás van, létszámbeli fölény kell a Kárpát-medencében és a főbb cégeknek is magyar tulajdonban kell lennie, és utána vissza kell térnie Erdélynek és a Partiumnak Magyarországhoz. Aztán otthon már úgy csinálnak szemétdombot az országukból, ahogy nekik tetszik, nekünk ahhoz már semmi közünk.
zrx8
2020. július 23. 21:24
Ki hitte volna, hogy a Momentum ideológusai román meccsekre járnak?
kunfia
2020. július 23. 19:52
Gondolom,Szijjártó bekérette a román nagykövetet... Valószínűbb,hogy behúzta fülét-farkát Orbánnal együtt.
Szuverén maffiaállam
2020. július 23. 18:19
Magyar, román, egy kutya. Balkán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!