Ismét vemhes a világhírű orka

2020. július 28. 16:46

Az állat két éve kiváltotta a tudósok és az állatbarátok aggodalmát azáltal, hogy 17 napig maga előtt tolta elpusztult újszülöttjét, miközben mintegy 1600 kilométer vándorolt az óceánon.

2020. július 28. 16:46
null

Ismét vemhes az a kardszárnyú delfin, amely két éve kiváltotta a tudósok és az állatbarátok aggodalmát azáltal, hogy 17 napig maga előtt tolta elpusztult újszülöttjét, miközben mintegy 1600 kilométer vándorolt az óceánon Washinton állam partjai mentén.

„Amerikai kutatók a Puget-tengerszoros környékén élő veszélyeztetett kardszárnyú delfin fajról (Orcinus orca) készült drónfelvételeket vizsgálva fedeztek fel három családban egy-egy vemhes nőstényt, köztük Tahlequaht” – adta hírül a The Seattle Times napilap. Az orkák vemhessége nem szokatlan, de Tahlequah vemhessége különös jelentőségű a kutatók és a térség lakói számára két évvel ezelőtti súlyos gyásza miatt. A Puget-tengerszoros térségében élő kardszárnyú delfin veszélyeztetett faj, és körükben a legtöbb vemhesség nem végződik életképes utód világra hozatalával. „Ezen faj nőstényei általában elveszítik borjaik kétharmadát. A lazacok hiánya okozta éhség miatti stressz áll a háttérben” – mondta Sam Wasser, a Washingtoni Egyetem kutatója. A családokban lévő fiatal egyedek soványak. „Súlyosan stresszesek ezek a bálnák” – tette hozzá Holy Fearnbach tengeriemlős-kutató.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Raphael Goulet

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Prince of Absurdistan
2020. július 30. 20:59
Így van, kellenek az érdekes cikkek is a sok politika mellé. Ezzel lehet idecsalogatni az olvasót. Az indexnél is így csinálták és milyen látogatottságuk volt!
Harangláb
2020. július 29. 13:07
Több orka, stb. és kevesebb ember kellene a Földön... (Nem vicc, komolyan mondom...)
zrx8
2020. július 28. 18:41
Ha a kardszárnyúak Magyarországra jönnének a Puget-szorosból, intelligencia alapján simán kiütnék a mostani ellenzéket a nyeregből, és Orbánéknak fel kellene kötni a gatyát.
Vili
2020. július 28. 17:43
LEVÉL A FELESÉGNEK A civil szervezet és a magyarok milliói tisztelik, szeretik az elért eredményes munkája miatt is a Miniszterelnök Urat. Úgy gondoljuk, hogy aki egy ország döntő többségének bizalmát élvezi, annak kötelessége odafigyelni egészségére, például a napi kalória bevitelre, nem kockáztathatja egészségét súlyfölösleggel, de a róla kialakult - úgymond látképre is vigyáznia kell. Jelen levelünkben arra kérjük Orbán Viktorné Asszonyt, hogy továbbra is viselje gondját férjének, és beszélje meg vele, hogy az XXL méretű öltönye helyett a karcsúbb, XL-t részesítse előnyben. A Miniszterelnök Úr sportember, rajong a fociért, bizonyára jól érzi magát a fiatalok társaságában, ugyanakkor jó példát kell felmutatnia kondíciója tekintetében is! Magyarország kis ország, de miniszterelnökünknek köszönhetően súlyunk, befolyásunk megnőtt a nagyvilág szemében! Ezt a pozíciót szeretnénk megtartani, ezért bátorkodunk levelünket eljuttatni a címzetthez. A Miniszterelnök Úr Európa meghatározó személyisége,s figyel rá az egész Világ! Bízunk benne, hogy jó szándékból fakadó levelünket sem Orbán Úr, sem pedig kedves Felsége nem érti félre! Jó egészséget, és további sikeres ország-építő munkát kíván az Orbán családnak: Szilvásy György, elnök a Honfoglalás 2000 Egyesület tagsága nevében is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!