Huszonegy bevándorlót mentettek ki a La Manche csatornából

2020. július 11. 21:54

A migránsok három csónakkal tartottak Nagy-Britanniába.

2020. július 11. 21:54

Huszonegy bevándorlót és menekültet mentettek ki szombaton a la Manche csatornából – közölték a francia hatóságok. A migránsok három csónakkal tartottak Nagy-Britanniába.

Az észak-franciaországi Gris-Nez mentőközpontot éjfél tájban értesítették, hogy egy csónak, fedélzetén négy bevándorlóval Sangatte-tól mintegy két kilométerre északkeletre tartózkodik - közölte a Manche et de la Mer du Nord tengeri területi közigazgatási hivatal közleményében. Mind erősen kihűlt állapotban voltak, éppen akkor vették őket gondjaikba, amikor a csónakjuk süllyedni kezdett.

Később az éjszaka folyamán, három óra tájban, Calais-től négy kilométerre északra járt szerencsétlenül egy gumicsónak, az utasai segítséget kértek. A rajta lévő tizenhárom bevándorlót a rendőrség vette a gondjaiba

Reggel kilenc óra tájban egy belga vitorlás értesítette a griz-nez-i mentőket, hogy egy felfújható csónakot látott a calais-i kikötő behajózó csatornája környékén a fedélzetén négy bevándorlóval. Őket a csendőrség egyik őrhajója vette a fedélzetére.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LAW AND ORDER
2020. július 12. 06:21
Huszonegy rendbeli kontinensvédelmi kötelezettség megszegése.
Szerintem
2020. július 12. 06:17
Menekültek, bevándorlók... Csak ha már lecsekkolva engedéllyel teszik. Illegálisan csak határsértő bűnelkövetők.
Newman
2020. július 12. 00:12
21 gazdasági bevándorlót! Menekültek, a másik országba menekülnek, nem a világ másik felére, tucatnyi országgal arrébb!!!!
néhai Ch.Pilot
2020. július 11. 22:54
A "bevándorlók" kimentése hazaárulás. Büntetése halál kell, hogy legyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!