Ezrek tüntettek Izraelben a kormányzati politika ellen

2020. július 18. 22:42

Benjámin Netanjahu miniszterelnök koronavírus-járvánnyal kapcsolatos válságkezelő politikája ellen tiltakoztak.

2020. július 18. 22:42

Jeruzsálemben, Tel-Avivban, de más nagyvárosokban is tüntettek a Fekete Zászlók mozgalom aktivistái Netanjahu ellen, akivel szemben korrupciós ügyek miatt indult eljárás. Az ügyben eljáró bíróság vasárnap ismét ülésezik.

A Tel-Avivban tüntetők korrupcióval vádolták a politikai vezetést, amely szerintük eltávolodott a néptől. Transzparenseket tartottak fel, amelyeken a többi között azt lehetett olvasni, hogy „korona-diktatúra” és „létbiztonságot mindenkinek”.

Gazdasági segélyprogram

Az izraeli kormányfő több milliárdos segélyprogramot mutatott be a járvány okozta gazdasági nehézségek mérséklésére, valamint egy minden izraelinek egyformán pénzt osztó új tervet. Sokan azonban elégtelennek, illetve hibásnak ítélték meg az intézkedéseket. A bírálók elsősorban attól tartanak, hogy Izrael kiváló hitelminősítés-besorolását ronthatja a terv, mely tovább növeli az ország költségvetési hiányát a magas munkanélküliségi ráta mellett, amely jelenleg meghaladja a 20 százalékot.

Koronavírus

Közben egyre növekszik a koronavírussal fertőzöttek száma. Péntekre virradóra az izraeli kabinet emiatt hétvégi korlátozásokat rendelt el. A többi között ismét szigorítottak a gyülekezési és a vendéglátóhelyekre érvényes szabályokon. Számos étteremtulajdonos azonban bejelentette, hogy dacolni fog az előírásokkal.

Az egészségügyi tárca közölte: eddig 49 204 ember szervezetében mutatták ki a vírust, akik közül négyszázan hunytak el a kórban. Ciszjordániában a palesztin egészségügyi hatóság adatai 8132 fertőzöttet tartanak nyilván, a halálos áldozatok száma pedig 58.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2020. július 19. 12:30
"A Kádár János által világhírűvé tett magyar egészségügy, ma már a múlté." Az Andrássy út 60.-ra gondolsz? Az világhírű volt. A kádári egészségügy nem, azt csak a pártpropaganda állította. És amúgy is nyugati kölcsönökből tartották fenn.
néhai Ch.Pilot
2020. július 19. 12:28
Fekete Zászlók mozgalom = a halál kultúrája. Fizetett Soros-ügynökök által megvezetett hülyék gyülekezete tüntet Izraelben. Ahogy világszerte.
pumuklik
2020. július 19. 08:02
"A Kádár János által világhírűvé tett magyar egészségügy, ma már a múlté." Köszönhető az SZDSZ 2002-2009 közötti ámokfutásának (kórházak bezárása, EÜ létszámleépítések, finanszírozási korlátok felállítása)!
pumuklik
2020. július 19. 07:56
Antifa csűrhéje Bulgária után átköltözött Izraelbe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!