Egy román férfi kifüggesztette Magyarország zászlaját

2020. július 21. 13:49

Még a villanyoszlopot is piros-fehér-zöldre festette.

2020. július 21. 13:49

A Bihar megyei Réven senki nem nagyon érti, hogy mit akar ezzel üzenni az illető. A polgármester mindenesetre már közbeavatkozott, írja a Főtér.

Sajnos nem tudjuk, hogy milyen megfontolásból tűzte ki Magyarország nem hivatalos, címeres zászlaját a saját háza udvarán egy révi román férfi, de a jelek szerint annyira tetszik neki a piros-fehér-zöld színkombináció, hogy még az utcán található villanyoszlopot is ennek jegyében festette le. Egy jó ideig senkit nem zavart a dolog, aztán a Bihoreanul egyik olvasója szólt az újságíróknak, hogy szúrja a szemét a zászló jelenléte. A lap mindig is kiemelten foglalkozik a Magyarországot vagy az erdélyi magyarokat érintő kérdésekkel, így persze azonnal akcióba lendültek.

Megkérdezték a helyi polgármestert, Dorel Cosmat, hogy mégis, miért tűri el a törvénysértést a településen, tudniillik a törvény értelmében idegen országok zászlaját csak hivatalos személyek látogatásakor, ünnepkor vagy nemzetközi találkozók alkalmával lehet kifüggeszteni. Az elöljáró  – aki szerint a ház tulajdonosa egy ízig-vérig román férfi, csak kissé megszállott – máris intézkedett, hogy megszüntesse a törvénytelenséget.

(Főtér)

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reflex2
2020. július 25. 13:34
Azért elég szomorú, hogy az ízig-vérig román biztos nem tenne ilyet....szerintük.
Mirtilla
2020. július 22. 10:14
Miért ne lehetne használni Erdélyben a magyar zászlót ? Annak ellenére, hogy Katalónia Spanyolország része, mégis használják a saját, tartományi zászlót-és szineket.
Zsusztina
2020. július 22. 09:35
Meg kell kérdezni az illetőt, hiszen tényleg érdekes a tette. Rajta Főtér vagy Mandi.
Tapeino
2020. július 21. 18:38
Végre egy igazi hazafi! A momentumos buzik tanulhatnának tőle!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!