Távolságtartás? Maszk? Ugyan már, ha ortodox liturgiáról van szó

2020. június 15. 12:41

Az ilyen világi hívságok nem számítanak, mert az üdvözülés nem az ilyesmiken múlik.

2020. június 15. 12:41

Ha valaki még mindig kételkedett volna, hogy az ortodox egyház jóformán állam az államban, és nagyjából azt tehet, amit akar, akkor itt az újabb bizonyíték, írja a Főtér.ro. Miközben a templomok mindenhol zárva maradtak, és a hívek a szabadtéri szertartásokon is legfeljebb korlátozott számban, egymástól távol, maszkban vehetnek részt rajtuk, egy Neamţ megyei ortodox kolostorban úgy döntöttek, felülírják az erre vonatkozó rendelkezéseket, elvégre azokat csak világi hatóságok hozták.

A Petru Vodă kolostorban vasárnap egy hét éve elhunyt szerzetesre, Iustin Pârvura emlékeztek, aki 1991-ben a kolostort alapította, és házfőnöke is volt.

Amúgy a jeles főpap még azért is említésre méltó, mert a 30-as, 40-es években a szélsőséges, fasiszta legionárius mozgalom híve volt, a 2000-es években pedig azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy elterjesztette: az útlevélben található chip a sátán számát tartalmazza.

Nos, a jeles egyházfi emlékére rendezett liturgián több ezren vettek részt. Távolságtartásról, maszkról szó sem volt, a hívek úgy vettek részt az amúgy szabadtéri szertartáson, mintha nem lenne egészségügyi veszélyhelyzet.

Persze érthető, hogy senki sem aggódott az esetleges hatósági beavatkozás miatt, elvégre a résztvevők között a megye prefektusa, George Lazăr is ott volt.

(Főtér.ro)

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
f5vkaroly
2020. június 15. 13:27
amikor a mandíner a vallásosságon gúnyolódik... ekkor értjük meg, miért hazudik a fidesz egyértelműen arról, milyen lesz az "új világ" ez szerintük is régi és avítt... mondjuk mit is gondolhatnánk Magyarországról, ahol 27% vallja csak magát kereszténynek, de annak a fele se megy be soha egy templomba
Emmanuel Goldstein
2020. június 15. 13:09
A vallás és az idiotizmus kéz a kézben járnak a történelem kezdete óta.
Tehetős Totó
2020. június 15. 12:59
A vasgárdistákból mind szentek lesznek: Parvant Moldva szentjeként emlegetik máris, Arsenie Bocat meg Erdély szentjeként...Hasonlatosak ők Tamási Áron ördögéhez, kit miután megbicskáztak egy alcsíki bálon "angyal lett azonmódúlag" :)))
Nehidd El
2020. június 15. 12:53
#Bezzegrománia az egyik legfejlettebb nép: mindenki számára ingyenesen elérhetővé tették az időgépet - vissza a középkorba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!