Rendőri brutalitás áldozata lett egy EP-képviselő – legalábbis szerinte

2020. június 18. 13:07

A rendőrök tagadják, hogy bármiféle erőszakot alkalmaztak volna vele szemben – írta meg az Euronews.

2020. június 18. 13:07

Az Európai Unióban nincs helye semmiféle rasszizmusnak és diszkriminációnak – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az EP plenáris ülésén, ahol a George Floyd halálát követő rasszizmus ellenes tüntetéseket vitatták meg. Ekkor szólalt fel az afrikai származású német, zöldpárti képviselő, és mesélte el, hogy nemrég „a brüsszeli főpályaudvar közelében felfigyelt arra, hogy 9 rendőr két fiatal fekete férfit zaklatott. A mobiltelefonjával elkezdte rögzíteni az eseményeket, ami törvényes. Ekkor a rendőrök hozzá fordultak. Kikapták a telefont a kezéből, és a kilenc közül négy rendőr brutálisan a falhoz taszította. Megragadták a kézitáskáját, és a falnak szorították, lábait terpeszbe feszítették. Egyikük megfenyegetett. Egészen megalázó volt” – elevenítette fel az esetet Pierrette Herzberger-Fofana, majd képviselőtársai tapsától kísérve küzdött meg könnyeivel.

David Sassoli az Európai Parlament elnöke magyarázatot kért a belga hatóságoktól. A brüsszeli rendőrség azt közölte, belső vizsgálatot indítottak az ügyben. Az esetről készült jegyzőkönyv szerint igazoltatták a képviselőnőt, majd papírjai ellenőrzése után távozhatott – közölte az Euronews.

 

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gus Fring
2020. június 19. 08:32
Hogy lett volna áldozat, ha még mindig ugat a nigraja???
Rideg Planeta
2020. június 18. 21:01
Pont leszarom
Nekedannyi!
2020. június 18. 18:24
És senki nem vette fel, ahogyan a képviselőasszonyt igazoltatták???
ato boldizsár
2020. június 18. 17:06
"...majd képviselőtársai tapsától kísérve küzdött meg könnyeivel." Ezen a ponton berontott a terembe a főorvos a gondozók kíséretében és az ápoltakat szépen visszaterelték a kórtermeikbe. Ennek a sztorinak így kellene végződnie, minden normális világban. Herzberger-Fofana, a zöldpárti német. Édes faxom, mivé lettél gyönyörű Európa?? (és mi jön még?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!