Rekordot döntött a fertőzöttek számának napi növekedése Albániában

2020. június 10. 17:37

A járvány komoly csapás Európa egyik legszegényebb országának.

2020. június 10. 17:37

Rekordot döntött a koronavírussal fertőzöttek számának napi növekedése Albániában szerdán, Ogerta Manastirliu egészségügyi miniszter felszólította az embereket, működjenek együtt a járvány elleni védelmi intézkedések betartásában.

Manastirliu Facebookon leszögezte: az ország újranyitásának a legfontosabb feltétele az állampolgárok együttműködése volt. Figyelmeztetett arra is, hogy a korlátozások két héttel ezelőtti enyhítését követően Albániában még mindig kimutatható a vírus közösségi terjedése, a kórházakban pedig nőtt a vírus okozta Covid-19-ben megbetegedők száma. Hozzátette, hogy ameddig nem találnak gyógyszert vagy oltást a vírus ellen, szükség lesz a társadalmi távolságtartásra és a higiéniás előírások betartására.

Szerdán az albán egészségügyi minisztérium 42 új fertőzést jelentett, ezzel az igazolt fertőzések száma 1341-re emelkedett. A Covid-19-ben a járvány kitörése óta 34-en haltak meg, 980-an pedig meggyógyultak. A járvány komoly csapás Európa egyik legszegényebb országának, amely nemrég indított lakásépítési programot 17 ezer olyan lakosa számára, akinek az otthona megsemmisült a 2019. november 26-i földrengésben.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!