Negyvenmillió felesleges arcmaszk maradt Franciaország nyakán

2020. június 12. 17:14

A Szövetipari Szakszervezet azt kéri a kormánytól, hogy vásárolják fel a készleteket.

2020. június 12. 17:14

A francia ruhagyárak a koronavírus-járvány ideje alatt átálltak a maszkgyártásra, így mostanra az országban 40 millió darabos többlet alakult ki a mosható arcmaszkokból – írja a Euronews.

Ez önmagában még nem is jelentene problémát, de a cégek, amelyek a járvány idején munka nélkül maradtak, majd átálltak maszkgyártásra, most megint nehézségekkel küzdenek, hiszen nem tudják már eladni a termékeiket.

A Szövetipari Szakszervezet azt kéri a kormánytól, hogy vásárolják fel a készleteket, és raktározzanak a járvány esetleges második hullámára, ezzel segítve az üzemeket, hiszen azok a járvány gazdasági hatásai által leginkább érintett iparágaktól (repülés, autógyártás, szállodák, vendéglátás, ruhakereskedelem, rendezvények) függenek.

A gazdasági miniszter, Agnès Pannier-Runacher a héten már javasolta a francia vállalkozásoknak, hogy mosható maszkokkal lássák el az alkalmazottaikat, és ne Kínából rendeljenek egyszer használatos felszereléseket.

Az országban a korlátozások folyamatos enyhítése mellett kötelezővé tették az arcmaszk használatát a tömegközlekedési eszközökön és a középiskolákban is. Emellett a maszk viselését ajánlják mindenhol, ahol nem lehet megtartani a megfelelő távolságot a többi embertől.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2020. június 14. 13:39
A második hullámra jó lesz.
Atti bá
2020. június 13. 15:37
Adják oda britteknek, mert azok most kezdik használni, az idióták. :D
llnnhegyi
2020. június 13. 13:15
Már élelmiszer üzletekben is kaphatók. A pénztárgépek mellett,mint korábban a rágógumi (helyett). 150 Ft/db Franciaországban 80 millió db semmiség. Álhír, hogy tönkremennek emiatt ruhaszalonok,szövetkezetek, fonó szövő üzemek,lenültetvényesek...
Pierre
2020. június 13. 10:54
szijarto meg mindig diadalmasan vasarolja, a hasznalhatatlan lelegeztetokkel egyutt. Ki kell tomni a kinai baratok zsebet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!