Migránsok számára hamis uniós okmányokat gyártó bűnözőket kapcsoltak le

2020. június 18. 16:19

A három előállított ember a gyanú szerint uniós tagállamok személyi okmányait és más személyes dokumentumok hamisítását végezte.

2020. június 18. 16:19

Szervezett bűnözői csoport tagjait fogták el francia rendőrök Párizsban és Marseille-ben, akik hamis, lopott vagy elhagyott uniós személyi okmányokkal látták el az embercsempészeket és az illegális bevándorlókat – közölte az Európai Unió rendőri együttműködési szervezete, az Europol csütörtökön.

A hágai székhelyi uniós szervezet tájékoztatása szerint a kedden és szerdán végzett házkutatások alkalmával három embert állítottak elő, akik a gyanú szerint uniós tagállamok személyi okmányait és más személyes dokumentumok hamisítását végezték, majd adták el embercsempészeknek, vagy közvetlenül az illegális bevándorlóknak. Az akció során az okmányhamisításhoz szükséges műszaki felszereléseket, speciális nyomatókat, lamináló készülékeket foglaltak le. Nagy számban találtak személyi igazolványokhoz és vezetői engedélyekhez kellő holografikus szalagokat, valamint tizenhat olyan hamis francia, belga, spanyol és olasz személyi igazolványt is, amelyek már az illegális bevándorlók fényképeit is tartalmazták.

A 2019 óta működő algériai állampolgárokból álló bűnözői csoport Párizsban két nyomdát tartott fenn, egy összekötő pedig a dél-franciaországi Marseille-ben az embercsempészekkel volt kapcsolatban. Lopott, elhagyott, vagy hamisított személyi okmányaikkal egész Európát lefedték. Embercsempészek Görögországban is használtak tőlük származó okmányokat – közölte az uniós rendőri szervezet.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2020. június 19. 14:22
Egyenes út vezet Brüsszelig, ott meg megkapják a "bankkártyát " is hozzá. Meyik jogvédő lesz a soros, aki tisztára mossa ezeket a mocskos alakokat?
Knerten
2020. június 19. 13:16
Egyikről se bírom eldönteni, hogy kislány vagy idős néni, de az egyértelműen lerí róluk, hogy mindketten magasan kvalifikált atomsebészek és agyfizikusuk.
Gus Fring
2020. június 19. 08:30
Migránsok számára hamis uniós okmányokat gyártó bűnözőket kapcsoltak le Ez a cím. Ki az aki emellé lefelé mutató ujjat tesz???
holder
2020. június 18. 18:48
" A magyar Külügyminisztérium belső vizsgálata szerint a magyar konzulátus 2012-2013 között több ezer, a schengeni térségre érvényes üzleti vízumot bocsátott ki orosz állampolgároknak anélkül, hogy megfelelő háttérvizsgálatokat végzett volna. A külügyminisztérium anyagából az is kiderült, hogy ezek "tisztázatlan anyagi hátterű és foglalkozású orosz állampolgárok voltak, akik minden látható, dokumentált ellenőrzés nélkül" utazhattak be az Európai Unió területére. A legtöbb esetben a lakcímükön és a személyes adataikon kívül semmit sem tudtak ezekről az emberekről. Ráadásul a kérelmezők még csak meg sem jelentek a konzulátuson, személyes interjú sem volt. Az orosz állampolgárok, akiket ugyanaz a magyar borászati cég hívott meg valójában sohasem utaztak Magyarországra, helyette más uniós tagállamokat választottak úti célul. Mivel egy idő után Kiss Szilárd működését már a magyar külügyminisztérium is vállalhatatlannak tartotta, 2013 szeptemberében Martonyi János visszahívta az agrárdiplomatát. Csakhogy miután kitiltották a moszkvai nagykövetségről és a külügyből, az akkori vidékfejlesztési miniszter, Fazekas Sándor keleti gazdasági kapcsolatokért felelős miniszteri megbízottként alkalmazta tovább Kiss Szilárdot."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!