Lengyel elnök: Az LMBT nem embertípus, hanem ideológia, így nem oktatható

2020. június 14. 08:20

Andrzej Duda lengyel elnök betiltaná az LMBT oktatását és a homoszexualitás reklámozását iskolákban.

2020. június 14. 08:20

Andrzej Duda, Lengyelország elnöke szerint az LMBT nem embercsoportot, hanem egy ideológiát takar, így nem oktatható az iskolában. Az elnök kifejtette, hogy az LMBT-ideológia pont ugyanolyan, mint a kommunizmus vagy a bolsevizmus és még a módszerei is hasonlóak. Duda erről választási kampányának legutóbbi állomásán beszélt – számol be róla a Pesti Srácok. Az elnöke szerint az LMBT erőszakkal próbálja meg ráerőltetni másokra meggyőződését, így semmiben nem különbözik a többi extremista ideológiától. Kifejtette azt is, hogy amellett, hogy semmilyen politikai ideológia nem tanítható az iskolában, a szülők is dönthetnek úgy, hogy bizonyos szexuális témákban, különösen a „liberálisok által súlykoltakban” ne legyen oktatás.

Nem ez az első, az LMBT-t érintő kijelentése a lengyel elnöknek. Korábban már nyilatkozott arról, hogy be kívánja tiltani a homoszexualitás reklámozását az iskolákban. Duda ekkor jelentette ki azt is, hogy a szexuális felvilágosítás nem az iskola, hanem a szülő dolga otthon. 

Az elnök emellett bejelentette, hogy ha megválasztják, következő terminusában a házasság intézménye és a család lesz politikai tevékenységének központjában. Andrzej Duda fő kihívója, Rafal Trzasowski ezzel párhuzamosan egy LMBTQ+ egyezményt írt alá nemrég, melyben ígéretet tett, hogy az új tanterv már az LMBT-oktatást is tartalmazni fogja.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emmanuel Goldstein
2020. június 15. 10:37
A nemi és szexuális kisebbségek egyenlősége nem ideológia, hanem alkotmányos alapelv.
nempolitizálok
2020. június 14. 19:52
Ezt a libsizmust kellene betiltani. Azokat a szervezeteket, amiket Soros pénzel. Amúgy jól jelzi, ennek kiterjedtségét, hogy nem mer senki ezekhez nyúlni és nem a néptől tartanak, hiszen ezek álcivil szervezetek, itt sem történne semmi, ha a TASZ-t és társait a Soros "egyetemmel" rugdosnák ki. Nem Sorostól félnek, Soros nem ekkora tényező, ő csak afféle stróman lehet.
Gus Fring
2020. június 14. 16:05
Ideológia=PC Elmebaj=valóság
Megtalálta
2020. június 14. 13:02
Azt nem értem ebben az egészben, hogy LMBT-t akarnak iskolákban tanítani, miközben ha egy filmben meztelen női mell látható, már egyből 18+-os kategóriájú.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!