Sajátos módszerrel kívánják visszaszorítani a fertőzéseket Tádzsikisztánban

2020. június 10. 16:10

Kettőtől öt évig terjedő börtönbüntetés várhat arra, aki nem szándékosan fertőz meg mást.

2020. június 10. 16:10

Börtönbüntetéssel is sújthatják ezentúl Tádzsikisztánban azokat, akik másokat véletlenül vagy szándékosan koronavírussal fertőznek meg az ország parlamentjének szerdán elfogadott rendelkezése értelmében.

Az új rendelkezések szerint kettőtől öt évig terjedő börtönbüntetés várhat arra, aki nem szándékosan fertőz meg mást, ha pedig ez többször előfordult, tíz évet is kiszabhatnak rá. Ugyancsak tíz évig terjedő börtönbüntetést kaphat az is, aki szándékosan fertőzött meg más embert. Büntetik ezentúl a járvány miatti korlátozások megszegését is: a szájmaszk hiánya és a 2 méterben meghatározott társadalmi távolságtartás be nem tartása esetén akár 24 eurós (körülbelül 8200 forint) bírság is kiszabható.

A sokáig koronavírus-mentesnek vélt Tádzsikisztánban április végén jelent meg a járvány, ám mostanra a fertőzések száma meghaladta a 4500-at, a Covid-19 betegségbe pedig 48-an haltak bele.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2020. június 11. 18:33
Lehet, hogy sajtóhiba a "nem szándékosan", mindenesetre első hallásra fura. De: CSAK ELSŐ HALLÁSRA. Ha belegondolunk, a tudatos fertőzés - ha tisztában vagyok a betegségemmel, ennek ellenére úgy járok a közösségekbe, mintha otthon mennék egyik szobából a másikba - igenis: bűncselekmény. Mert mások életére negatív befolyást teszek, olyan, mintha meglopnám. (nem dolgozik, táppénz, munkahely elvesztése, kórházi költségek - szóval ez: színtiszta lopás, rablás, a fehérgalléros fajtából.)
Gépész53
2020. június 10. 22:16
Nagy az isten állatkertje.
annamanna
2020. június 10. 22:03
"Vallási megoszlás Az ország lakosságának 85%-a szunnita muszlim, 5%-a síita muszlim, 10% egyéb vallású. Gazdaság Tádzsikisztán szegény, hegyvidéki gazdaságú ország. Itt az egyik legalacsonyabb az egy főre jutó GDP a szovjet utódállamok közül. Élelmiszerének mintegy 70%-át importálja. Mivel a munkalehetőségek igen korlátozottak Tádzsikisztán, több mint egymillió tádzsik állampolgár dolgozik külföldön - 90%-uk Oroszországban. A Pamír vidéke az Afganisztánból Európába irányuló, illegális kábítószer-szállítmányok átrakóhelye. Kultúra Az országban 2007 óta tilos nyilvánosan ünnepelni a születésnapokat, 2013 óta az újévi mulatságok sem engedélyezettek. 2015 óta tilos megünnepelni a karácsonyt az iskolákban. Oktatási rendszer Egy UNICEF által támogatott felmérés szerint a lányok körülbelül 25%-a képtelen a szegénység és nemi diszkrimináció miatt a kötelező elemi iskolai oktatásban részt venni." https://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%A1dzsikiszt%C3%A1n
Robur
2020. június 10. 18:46
Az illiberális idiótáknál ez már csak így megy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!