Digitális napforduló Stonehenge-ben

2020. június 22. 10:56

Több mint egymillióan figyelték az online közvetített napfelkeltét.

2020. június 22. 10:56

Idén szokatlanul csendes maradt a nyári napforduló idején az angliai Stonehenge, számol be az Euronews. A kőtömbökből és földsáncokból álló őskori építmény fővonala a téli és a nyári napéj-egyenlőség idején pontosan kijelöli a Nap útvonalát, ezért ilyenkor különösen sokan látogatják, boszorkányok, paganisták, különféle vallási felekezeteket hívei és egyszerű bámészkodók is.

Az ilyenkor szokásos tízezrek most elkerülték a helyet, mert a koronavírus-járvány terjedésének lelassítása érdekében mindenkitől azt kérte a rendőrség, hogy ezúttal maradjon otthon.

Ennek hatására több mint egymillióan figyelték az online közvetített napfelkeltét. Ez lett a körülbelül négyezer éves építmény első digitális napfordulója, melyet ráadásul minden korábbinál több ember látott.

(Euronews)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!