Átalakítják Hitler ausztriai szülőházát

2020. június 03. 08:22

Elejét veszik annak, hogy az épületnél neonácik gyülekezhessenek.

2020. június 03. 08:22

Átépítik Adolf Hitler Braunau am Inn-i szülőházát Ausztriában, számol be az Euronews. Homlokzatáról eltávolítanak minden olyan változtatást, amit a nácik végeztek rajta. Nem lesz benne sem emlékszoba, sem emléktábla, a ház előtt jelenleg látható emlékkő is múzeumba kerül. Elejét veszik annak, hogy az épületnél neonácik gyülekezhessenek. Az átépítés után a házat a rendőrség veheti birtokba 2023-ban.

„Néhányakban felmerülhet a kérdés; helyes döntés-e a rendőrséget beköltöztetni? Egyenesen a lehető legjobb” – fogalmazott Karl Nehammer osztrák belügyminiszter. „Hogy miért? Azért, mert a rendőrség a szabadság és az alapvető szabadságjogok őre. A kiképzett rendőrtisztek társai az állampolgároknak, együtt védik meg a szabadságot, a szólásszabadságot, a gyülekezési jogot.”

Hitler szülőházát 2017-ben sajátította ki az osztrák állam, majd 5 millió eurós európai tervpályázatot írt ki, amit a Marte testvérpár tervezőirodája nyert el. Az épület külső megjelenése nagyon visszafogott lesz, de megőrzik a két lakóházra osztottságot, amelyet a tető kétcsúcsossá alakítása is jelez.

(Euronews)

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2020. június 04. 08:33
A zsidózó marxnak meg frissen állított szobra lehet. Nincs kettős mérce...
Nehidd El
2020. június 03. 19:21
Az osztrákoknak nem amiatt kellene szégyenkezniük, hogy náluk született Hitler, hanem a nácizmusban vitt szerepükért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!