A tiltakozás kiskapu?

2020. június 06. 15:29

„Ez nem olyasmi, ami attól függ, hogy melyik oldalról nézzük. Egy mély, mély amerikai válságról van szó” – fogalmazott New York polgármestere.

2020. június 06. 15:29

A New York-i polgármestert, Bill de Blasio-t a hét elején egy újságíró emlékeztette, hogy a kiskereskedelmi üzletek és az istentiszteletek helyszínei hónapokra bezártak, az összes nyilvános összejövetelt pedig tíz emberre korlátozta a törvény. Most mégis ezrek gyűltek össze, a polgármester támogatásával, hogy tiltakozzanak. „Szolidaritását fejezte ki a tiltakozással kapcsolatban. Ez az oka annak, hogy figyelmen kívül hagyják a járványügyi iránymutatásokat” – kérdezte a riporter.

„Bárki, aki azt gondolja, hogy egyes emberekre eltérő szabályok vonatkoznak, mint másokra, az nem a valóságra koncentrál” – válaszolta de Blasio. „Amikor egy nemzetet – egy egész nemzetet – látni egyidejűleg küzdeni egy rendkívüli válsággal, amit az amerikai rasszizmus 400 éve előzött meg, sajnálom, hogy ez nem ugyanolyan dolog, mint az érthető módon sértett üzlettulajdonos vagy az odaadóan vallásos személy vágya, aki vissza szeretne térni ezekhez a szolgáltatásokhoz. Ez nem olyasmi, ami attól függ, hogy melyik oldalról nézzük. Egy mély, mély amerikai válságról van szó” – fogalmazott a polgármester.

Pennsylvania egészségügyi titkára is hasonló nyilatkozatot tett. Dr. Rachel Levine elmondta, a pártokra vagy koncertekre vonatkozó kormányzati irányelvek továbbra is fennállnak, mivel azonban „nyilvánvalóan jelentős társadalmi kérdésről van szó, az emberek úgy érzik, hallatniuk kell a hangjukat”, így a tiltakozások folytatódhatnak – fogalmazott.

Az eredeti, teljes bejegyzést (angol nyelven) ide kattintva olvashatja.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!