A német kormány visszavonhatja az EU-s tagországokra kiadott utazási figyelmeztetését

2020. június 02. 19:06

A koronavírus-járvány előtt a németeket az utazás világbajnokaiként tartották számon.

2020. június 02. 19:06

Heiko Maas külügyminiszter kedden Berlinben elmondta, a tárca előterjesztést készített a szerdai kormányülésre, javasolva, hogy az EU-tagállamokkal és a schengeni övezet EU-n kívüli országaival kapcsolatban vonják vissza az utazástól nyomatékosan eltanácsoló általános figyelmeztetést, és helyettesítsék országokra lebontott utazási tanácsokkal. Az előterjesztés még tárcaközi egyeztetésen van.

Az általános – és a világ összes országára szóló – utazási figyelmeztetés egyelőre június 15-ig érvényes, de a kormány már elkezdte a tárgyalást a legtöbb német turistát fogadó európai partnerországokkal és a tranzitországokkal arról, hogy miként lehet közösen ismét lehetővé tenni az utazást, és gondoskodni az utazók, nyaralók védelméről a fertőzésveszély ellen. Ezt a „szomszédsági párbeszédet” a következő napokban tovább folytatják – mondta Heiko Maas. Hozzátette, hogy az EU-n és a társult országokon kívüli térségek államaival is egyeztetnek, hogy miként lehet a helyi viszonyokról szóló tanácsokkal helyettesíteni az általános figyelmeztetést. Ez azonban még jó ideig tarthat – mondta a miniszter.

A koronavírus-járvány előtt a németeket az utazás világbajnokaiként tartották számon. Az utazásszervező és utazásközvetítő vállalkozások szövetségéhez (Deutscher Reiseverband –DRV) tartozó cégek szolgáltatásait tavaly 55,2 millió ügyfél vette igénybe. Az utak 73,6 százaléka külföldi, 26,4 százaléka belföldi volt. A szervezett és a nem szervezett utakat együttvéve a német turisták tavaly 82,7 milliárd eurót (29 ezer milliárd forint) költöttek el külföldön.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
piscsik
2020. június 02. 23:03
Ich möchte endlich nach Deutschland zurück!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!