Történelmi űrutazásra készül Amerika

2020. május 27. 14:28

A SpaceX rakétája juttatja fel az asztronautákat a Nemzetközi Űrállomásra.

2020. május 27. 14:28

Doug Hurley és Bob Behnken asztronauták történelmet írhatnak szerdán – számol be az Euronews. Ők lehetnek az első emberek, akiket egy magánvállalat, nevezetesen a SpaceX rakétája juttat fel a Nemzetközi Űrállomásra. Az űrutazás más szempontból is fontos: a NASA 2011-ben vonultatta vissza utolsó űrsiklóját, azóta csak Oroszország tud embert küldeni az űrbe. A NASA vezetője nagyon örül, hogy véget érhet a kényszerszünet.

„Újra amerikai rakétákkal és amerikai földről küldünk fel az űrbe amerikai űrhajósokat. Ez egy nagy pillanat, kilenc éve vártunk erre a lehetőségre” – mondta Jim Bridenstine.

„Ez a Space X kilövése. Az együttműködésünk keretében ők dolgozhatnak az irányítóközpont négyes kilövőterméből. A kilövési engedélyt a Space X parancsnoka fogja megadni” – tette hozzá a Kennedy Űrközpont igazgatója, Bob Cabana.

A történelmi jelentőségű missziót egyszerűen csak Launch Americának nevezik.

(Euronews)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2020. május 27. 22:45
Weather scrub.
C.Dömötör
2020. május 27. 19:30
A cím megtévesztett. Azt hittem, hogy azt írják, végre eljutunk a Holdra. Na mindegy, kivárjuk.
Besenyő István
2020. május 27. 18:26
Ha jól tudom, van egy olyan kitétel a nemzetközi jogban, hogy nemzetállam nem vehet birtokba földönkívüli területeket. Gondolom ez nem vonatkozik a globál tökére. Mi meg tapsikolunk a Space-X-nek. Na, akkor ki a hülye?
Tóth Zoltán
2020. május 27. 17:41
Azért tartják még májusban ezt a fellövést, hogy Elon Musk is háborítatlanul sirathassa velünk trianontot. "Borneó és Celebesz, magyar volt és magyar lesz!" #nemhaggyuk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!