Több tucat migránst vettek fedélzetre a spanyol parti őrség hajói

2020. május 21. 16:58

Hatvankét migránst vettek fedélzetre a spanyol parti őrség hajói az utóbbi két napban – közölte az Europa Press hírügynökség a spanyol hatóságokra hivatkozva csütörtökön.

2020. május 21. 16:58

A menedékkérőket, akik mindannyian algériai állampolgárok, szerdán és csütörtökön észlelték a délkelet-spanyolországi Murcia régió partjai előtt. Az illegális bevándorlók öt bárkával érkeztek. Az Europa Press szerint Cartagena és Águila kikötőibe vitték őket, ahol egészségügyi vizsgálatokon estek át, amelyek egy koronavírus-tesztet is magukban foglalnak – ismertette José Vélez, a murciai kormányzat szóvivője.

A legtöbb illegális bevándorló Spanyolországon, Olaszországon és Görögországon keresztül érkezik az Európai Unió területére. A legfontosabb migrációs útvonal a Földközi-tengeren át vezet Észak-Afrikából.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!