Meleg főszereplője lett egy Pixar-rajzfilmnek

2020. május 27. 15:26

A Pixar animációs filmjeiben korábban is szerepeltek már LMBTQ-karakterek, de ez az első alkalom, amikor a főszereplő homoszexuális.

2020. május 27. 15:26

A Pixar legújabb animációs rövidfilmje május 22-én került bemutatásra. A stúdiótól ez az első olyan alkotás, aminek a főszereplője meleg – számol be a hírről az Index. A kérdéses főszereplő Greg, aki éppen arra készül, hogy a nagyvárosba költözzön a barátjával. Bár a szülei nem tudnak Greg szexuális orientációjáról, egyszer csak betoppannak, hogy segítsenek neki pakolni. Greg megpróbálja eldugni a barátjával, Manuellel közös képet, innen indulnak az események. A Deadline-ra hivatkozó Index szerint a Pixar animációs filmjeiben korábban is szerepeltek már LMBTQ-karakterek, de  ez az első alkalom, amikor a főszereplő homoszexuális.

A film egyébként a SparkShorts program keretében készült. A programról annyit kell tudni, hogy 2019 januárjában indult azzal a céllal, hogy a stúdióban egy kicsit nagyobb teret kaphasson az alkotói szabadság, a kísérletezés. „Ennek a programnak a keretében készült például Kitbull is, amit Oscarra is jelöltek a legjobb animációs rövidfilm kategóriájában” – zárul az Index cikke.

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. május 29. 14:04
Egy tömör és (szerintem) objektív összefoglaló a homoszexualitásról: https://egyvilag.hu/temakep/051.shtml Érdekes lehet továbbá a következő bevezető a gender tanba: https://egyvilag.hu/temakep/050.shtml
Bitrex®
2020. május 28. 09:06
De hol van André1bp? Elvitte a Covid19 & AIDS koktél?
Heuristx
2020. május 28. 07:31
Vonzalommal hat egy mágnes a másikra, de csak ellenkező pólussal társítva. A kék pirosat vonz, s piros kell a kéknek. Páran úgy gondolják, lázító e képlet. - A kirekesztés gyűlöletre ideális ok - mondják a fejlett "liberálisok", - ámde ez csupán a természet törvénye, no majd beszorítjuk a jogrend örvébe. Ne rontsa a gyereket zsenge kiskorától, kitiltjuk a fizikát minden iskolából. S mi lesz a mágnessel? Fejlődjön a beste, annak mindkét vége vörösre lesz festve.
Bell & Sebastian
2020. május 27. 20:13
A jövő visszaható ítélete Ha a szülők egyetlen fiacskája eszi a buzik teljes kiőrlésű savanyú kenyerét, ott bizony lőttek a csivitelő unokákról szövögetett negédes álmaiknak. Legalább tízezer éves törzsfejlődés megy vele a kukába azon az ágon. A buzit meg letiltják a matinéról, aki nem a Mati neje, ezzel ugrott is az örök élet-ingyen sör. Szerintem nagyon megéri.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!