Meghaladta a háromezret a halálos áldozatok száma Svédországban

2020. május 07. 17:07

A 10,3 milliós Svédországban az utóbbi 24 órában 99 új koronavírusos halálesetet jegyeztek fel, ezzel 3040-re emelkedett a Covid-19 betegségben elhunytak száma.

2020. május 07. 17:07

Meghaladta a 3 ezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak a száma Svédországban – jelentették be csütörtökön a svéd egészségügyi hatóságok.

A 10,3 milliós Svédországban az utóbbi 24 órában 99 új koronavírusos halálesetet jegyeztek fel, ezzel 3040-re emelkedett a Covid-19 betegségben elhunytak száma. A diagnosztizált fertőzöttek száma 24 600 fölött van. Anders Tegnell járványügyi szakértő újságíróknak elmondta: eddig sikerült a járványt olyan keretek között tartani, hogy a megbetegedések nem terhelik túl az egészségügyi ellátórendszert. A járvány kirobbanása óta 1645 fertőzött került intenzív osztályra.

Más észak-európai országokkal ellentétben, amelyek a bezárkózás stratégiáját választották a járvánnyal szemben, Svédország nem vezetett be kijárási korlátozásokat, mert úgy ítélte meg, hogy a drasztikus intézkedések nem hatékonyak olyan mértékben, amely igazolná azok káros társadalmi hatásait. Egyedül az 50 főnél népesebb rendezvényeket tiltották be, illetve nem lehet látogatni az idősotthonokat sem. Minden egyéb tekintetében a kormány annyit kért az emberektől, hogy „viselkedjenek felelősen” a járvány idején, és tartsák be az egészségügyi ajánlásokat.

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lutra
2020. május 08. 15:36
Az embertelen liberális elv: akinek úgyis meg kell halnia, haljon meg minél hamarabb, hogy ÉN, a büszke haladár individuum anyagilag jól járjak. S amíg ők elhaláloznak az ÉN jólétem érdekében, nyugodtan kávézgathassak a haverokkal a kávéházban, nehogymá' itten holmi korlátozások legyenek...
jóember
2020. május 07. 19:20
Messze még a járvány vége, a tanulságokat ráér akkor levonni. A gazdaságról meg csak annyit, hogy Svédország is Európában van, az általános visszaesés ott is érződni fog, mégha nem is annyira mint délen. Szóval ők sem fogják megúszni. Majd a végén derül ki, hogy megérte e nekik kockáztatni.
crysis
2020. május 07. 17:55
Tudatosan engedték el. Még nem bizonyított, hogy helyesen vagy helytelenül. A halálozási számok nem mondanak ellent a kollektív immunitás elméletének. Számoltak vele, hogy gyorsabban elérik a halálozási számot, ha gyorsítják a lefolyását a járványnak. Ha a végeredmény közel ugyanaz lesz, a gazdaság tovább működtetése viszont helyes döntésnek fog mutatkozni. Ez valójában egy kísérlet, ami a jövőre nézve komoly következtetések alapja lehet. Gyógyszer valójában semmilyen vírusra nincsen. A vakcinák a saját immunrendszer felkészültségét segítik, függetlenül a mutációktól. A gyógyszeres kezelések a túlzott immunreakciót fékezik többnyire, amely többnyire a halálozások okozója.
civis72
2020. május 07. 17:48
valószínű , hogy már réges-rég meghaladta...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!