Közösen akarják ismét erőssé tenni Európát a németek

2020. május 29. 15:37

Heiko Maas német külügyminiszter bejelentése szerint a júliusban kezdődő német soros elnökség mottója a „közösen ismét erőssé tenni Európát” lesz.

2020. május 29. 15:37

Az Európai Unió júliusban kezdődő német soros elnökségének mottója az lesz, hogy „közösen ismét erőssé tenni Európát” – jelentette be pénteken Heiko Maas német külügyminiszter Berlinben.

Hangsúlyozta: a kormányközi uniós munkát irányító elnökség meghatározó feladata az év második felében Európa kivezetése lesz a koronavírus-járvány keltette válságból. Mint mondta, a soros elnökséggel hatalmas munka vár Németországra az EU minden vetületét tekintve: a gazdaság felpörgetésétől kezdve a belső összetartás erősítésén át az egységes külső fellépésig.

Németország július elsején veszi át Európai Unió Tanácsának félévente váltakozó soros elnöki szerepét Horvátországtól. A soros elnök tagország fő feladata, hogy koordinálja a tagállamok tevékenységét a közös uniós munkát érintő területeken. Maas ismertette a soros elnökség logóját is: ez egy úgynevezett Möbius-szalag lesz, amelynek különlegessége, hogy csak egyetlen oldala és egyetlen éle van. A német külügyminiszter szerint a Möbius-szalag az egységet és az összefonódást hivatott szimbolizálni.

Steffen Seibert német kormányszóvivő szerdán arról számolt be, hogy a koronavírus-járvány miatt az elnökségi program el fog térni a tervezettől. A járvány kezelése mellett további súlypontok lesznek a Nagy-Britannia uniós kiválását követő kapcsolatrendszer kialakítása Londonnal, a klímavédelem és az európai bevándorlási rendszer.

(MTI)

Nyitóképünkön Heiko Maas látható. A kép forrása: MTI.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béna Géza
2020. május 30. 14:55
Hát igen ezek a rohadékok már jó néhányszor haza vágták Európát!!!!!!!!!!!!!!!!!
Magnólia
2020. május 30. 08:07
--közösen ismét erőssé tenni Európát-- Mikor volt az első alkalom, hogy jöhet az ismét? Végigpörgetve az évszázadokat kellene némi segítség ennek megértéséhez. Bajt, bánatot már többször okoztak, de erősséget legfeljebb elképzeléseikben.
szavaztam
2020. május 29. 23:42
bullshit... európai államok nyakig üllnek az adóságban és nincs vezető aki rendberakná ha többet költesz mint a bevételed nem fogsz meggazdagodni....'közösen' azt jelenti h mindenki mástól akar pénzt elvenni...
Héja
2020. május 29. 18:04
Nem szép lopikálni Trumptól...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!