Johnson karanténba rakná a külföldről beutazókat – kivéve a franciákat és az íreket

2020. május 11. 14:15

Sokan nem értik a kormányfő időzítését.

2020. május 11. 14:15

A külföldről történő újrafertőződés megakadályozása érdekében is lépéseket kell tennünk. Hamarosan itt lesz az ideje – különösen a hazai fertőzési ráta csökkenését figyelembe véve –, hogy karantént vezessünk be az országba légi úton érkezők esetében" – fogalmazott Boris Johnson, amikor a korlátozások enyhítésének lépéseit, feltételeit ismertette, számol be az Euronews. A brit miniszterelnök ennek időpontjára, és időtartamára nem utalt.

A kormány később pontosított, hogy nem csak a repülővel érkezőkre vonatkozna. Az is kiderült – kétoldalú megállapodások alapján –, a Franciaországból és Írországból beutazók mentesülhetnek a járványügyi határintézkedés alól.

Sokan nem értik a kormányfő időzítését. Mivel a karanténnak sokkal hamarabb lett volna értelme. A március közepén bevezetett korlátozások óta 100 ezer brit tért haza, de csak a betegség tüneteit mutatóknak kellett izolálniuk magukat.

Az Utazási és Idegenforgalmi Világtanács is aggodalmát fejezte ki, mondván; ez súlyosan rontja a leendő utasok bizalmát.

(Euronews)

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kup Lung
2020. május 12. 12:12
A franciák kiváltképpen fertőzöttek az eddigi több mint 25 ezres halálozásuk is ezt mutatja. ----- Kissé felelőtlen lépés Boristól. De az ő dolguk ,úgy fertőzik egymást ahogy akarják.
kaltran
2020. május 11. 23:42
Ekkora baromságot rég hallottam. A franciák és írek szerződést kötöttek a vírussal, hogy őket nem fertőzik meg és tutira nem szállítják be őket? És mi van ha két és fél pici vírus nem tud a szerződésről, mert éppen WC-n volt? Lefogadom, hogy valami gazdasági üzlet van a háttérben
szavaztam
2020. május 11. 17:55
:) kivétel lenullázza az egészet...
aleb19
2020. május 11. 15:33
a politikusbarmok hulyek ...kb mindenhol kis hazankban 4 delkoreai virusos van jelenleg akik egy hete erkeztek es azota szabadon kolbaszolnak az orszagban... de az a magyar aki atlepi a hatart /kb napi ezer/orvosi vizsgalat nelkul 2 het karanten, de az egyik legfertozottebb orszagbol erkezo koreaiak mar masnap dolgozhatnak partunkeskormanyunk engedelyevel nem csoda ha az operativosok nepszerusege egyre csokken
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!