Indulhat az uniós munkahelyvédelmi alap

2020. május 20. 10:03

2022 végéig lesznek elérhetőek a forrásai.

2020. május 20. 10:03

Az Európai Tanácsban elfogadták az EU munkahelyvédelmi programját, számol be az Euronews. A SURE névre keresztelt alap százmilliárd euró értékben nyújthat hitelt kedvező feltételekkel a tagállamoknak. Azok pedig rövid távú munkahelymegtartó-programokra fordíthatják a pénzt.

A válság kezdete óta Európában negyvenmillió ember kért ilyen rövid távú bérkiegészítő támogatást. Franciaországban az alkalmazottak közel fele igényelte ezt.

A mechanizmus lényege: az állam egy átmenti időszakban támogatja azokat a bevételkieséssel küzdő cégeket, amelyek cserébe nem bocsájtják el a dolgozókat.

A pénzügyi alap június elején kezd majd működni, ha minden tagállam megtette a garanciavállalását, és 2022 végéig lesznek elérhetőek a forrásai.

(Euronews)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!