Félszáz migráns érkezett Leszboszra

2020. május 22. 17:38

A migránsokat a görög parti őrség vette fedélzetre pénteken.

2020. május 22. 17:38

A görög parti őrség 51 migránst vett fedélzetre pénteken az égei-tengeri Leszbosz partjainál.

„A menedékkérők hajója néhány száz méterrel a sziget északi partvidéke előtt felborult. Az illegális bevándorlók a péntek reggeli órákban keltek útra Törökországból” – közölte a görög közszolgálati televízió. A sértetlenül maradt migránsokat a koronavírus-járvány miatt kéthetes karanténba helyezték. Korábban egy 16 fős csoport érkezett a sziget déli partjaira, őket is vesztegzár alá helyezték.

Az utóbbi hónapokhoz képest májusban viszonylag kevés – 173 – illegális bevándorló érkezett a görög szigetekre, ami lehetőséget nyújtott az athéni vezetésnek, hogy a Leszboszon, Híoszon, Számoszon és Kószon lévő reménytelenül túlzsúfolt menekülttáborokat valamelyest tehermentesítse az emberek szárazföldre szállításával. Márciusban mintegy 42 ezer menedékkérő tartózkodott a szigeteken, addig számukat májusban csaknem 37 ezerre sikerült csökkenteni az összesen 7000 ember befogadására tervezett létesítményekben.

(MTI)

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
remenyjo
2020. május 24. 00:17
én úgy érzem , hogy háború lesz Európába más értelmét nem látom az inváziónak .
vktzmnksr
2020. május 23. 13:29
MINDEN migránst .... és azonnal . Férfit , gyereket , asszonyt .
C.Dömötör
2020. május 22. 21:22
Nigel Farage filmre vette azt, ahogy a franciák átadják az angol kollégáiknak a ,,menekülteket" a csatornán. Ehhez nem árt tudni, hogy az angolok, úgymond védelmi pénzt fizetnek a franciáknak, azért, hogy a söpredék ne jusson át. https://www.youtube.com/watch?v=qyuSrwWl9iY&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0qW-bJ-yfhIdCw3nUOSk44Zqdd-OKkefLMDBVnQhLKDYFvVfb6YfQvg9o Teljesen világos, hogy összejátszásról van szó. De nyugodjunk meg, a nagy átcserélődés csak egy összeesküvéselmélet. A németeknél a járvány alatt is szünet nélkül áramlott a főleg nőkből, és kiskorú gyermekekből álló migránscsürhe, (így a sajtó), a valóságban fiatal, jól táplált férfiak hada. Ahogy egy szemtanú megjegyezte, biztos náci, ilyen gyerekeket még nem látott, mert mindegyik borotválkozik. Közben Berlinben egy libanoni klán vezetőjének az édesanyját temették, mivel szigorú rendelkezések szabályozták a mindennapokat, szerény körben búcsúztak el az elhunyttól. A rendőrség szerint épphogy 380 rokon, és barát volt ott, a 200 rendőr sorfala között. A szemtanúk szerint inkább 700 résztvevője volt mint 600, fütyülve minden előírásra. De hát azt nem is nekik írták. De meg kell hagyni, a berlini rendőrség teljes mértékben rehabilitálta magát, a német polgárok vasárnapi tüntetésén nem volt pardon. Mindenkit eltávolítottak, aki nem másfél méterre állt a következő renitenstől. Így a most 69 éves Angelika Barbe, a valamikori politikai aktivistát is kivezették, mert az NDK után itt sem fért a bőrébe. Javíthatatlan. A rendőrség, ahogy a feladata, fegyelmezetten, és a kellő keménységet használta fel a menthetetlen bionémetek ellen. Így is kell, mert ellentétben a vendégekkel, nekik tudniuk kell a kötelességüket.
szekuIa
2020. május 22. 20:40
Szinte törvényszerű hogy a migránycsok ládikjai Európa partjaitól pár méterre borulnak fel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!