A koronavírus ellen hatásos fertőtlenítőszert fejlesztettek ki izraeli kutatók

2020. május 18. 17:47

Az új szer folyamatosan fejti ki hatását, hosszú ideig védelmet biztosítva.

2020. május 18. 17:47

 Az új koronavírus hatástalanítására képes és hosszan tartó védelmet nyújtó fertőtlenítőszert fejlesztettek ki a haifai Izraeli Műszaki Egyetem (Technion) szakemberei.

Az új koronavírus hosszú ideig képes megélni különböző felületeken, ami különösen növeli a fertőzésveszélyt egyebek között a kórházakban, gyárakban, iskolákban, bevásárlóközpontokban és a tömegközlekedési eszközökön. A Technion kutatói speciális vírusölő polimereket fejlesztettek ki a probléma megoldása érdekében.

A polimerek megváltoztatják a vírus szerkezetét, hatástalanítva a fertőzési képességét, majd megtámadják a külső rétegét és lebontják azt. Az új szer folyamatosan fejti ki hatását, hosszú ideig védelmet biztosítva. A Technion kutatói szerint a fertőtlenítőszer előállítási költségei várhatóan nem lesznek magasak, mivel olcsó és elérhető alapanyagokra épül.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mo ching
2020. május 18. 18:17
A szappant? Csak nem merik leírni a nevét a rossz képzettársítások miatt, vagy mi? Csak a szokásos heti hozsannázzuk Izraelt cikk. Remélem, legalább jól fizet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!