Uniós biztosok: az Európai Bizottság új romastratégiát terjeszt elő

2020. április 07. 16:01

Nagyobb erőfeszítéseket kell tenni, hogy a romák egyenlő módon férjenek hozzá az alapvető szolgáltatási rendszerekhez – írták.

2020. április 07. 16:01

Az Európai Bizottság új stratégiát terjeszt elő a romák társadalmi egyenlősége és befogadása érdekében – olvasható Vera Jourova európai értékért és Helena Dalli egyenlőségért felelős uniós biztos közös nyilatkozatában, amelyet a nemzetközi romanap alkalmából  kedden hoztak nyilvánosságra.

Utaltak arra, hogy a romák kisebbségként hozzájárultak Európa sokszínűségéhez, és évszázadokon keresztül gazdagították az európai kulturális örökséget. Felhívták a figyelmet  ugyanakkor, hogy  legtöbbjüknek még mindig cigányellenességgel, diszkriminációval és gazdasági-társadalmi kirekesztéssel kell szembenézniük. Hangsúlyozták: a koronavírus-járvány alatt ezek negatív  tendenciák felerősödtek. A biztosok rámutattak, hogy a járvány miatti válság közepette még nagyobb erőfeszítéseket kell tenni, hogy a romák egyenlő módon férjenek hozzá az alapvető szolgáltatási rendszerekhez.

(MTI)

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marcus Crassus
2020. április 07. 20:44
...hát ez aztán nagyon fontos.... így, játvány idején. Ez az eu egy idióta szervezet.
tölgy
2020. április 07. 20:13
Van annak valami diszkrét bája, hogy pont a cseh soroskitartott pofázik romastratégiáról. Ők - tudtommal - átzsuppolták őket a szlovákokhoz, így most nekik - a 2011.-es adatok szerint - kb. 10 ezer romával kell együttélniük. Az EB ismét roppant fontosságú ügyben aktivizálja magát a járvány idején, tanúságot adva alkalmasságáról, mint tette ezt az uborka görbületének szabályozása kapcsán is. Ráadásul a magyar romákat, akiket feltüzeltek a "jogvédők" és az igggen befogadó, igggen demokratikus franciákhoz távoztak, rövid úton visszazsuppolták hozzánk, nem kértek belőlük, éppen úgy, mint ahogy a másik igggen liberális állam a kanadai sem. Vajh miért?
BAJA
2020. április 07. 20:04
Ha tudná valaki, miben lett a cigányok svájci integrációja, Orbánt romabarát elhajlással vádolnák.
Vidėken újrakezdő
2020. április 07. 19:59
Tehát nekik ingyen legyen minden, amiért másoknak dolgozniuk kell? Miért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!