Tizenhat embert gyilkolt meg egy ruandai hutu milícia Kongóban

2020. április 24. 18:24

Az FDLR tagjai az 1994-es ruandai népirtás óta tevékenykednek a térségben.

2020. április 24. 18:24

Tizenhat embert, köztük 12 vadőrt gyilkolt meg a Ruandai Demokratikus Felszabadítási Erők (FDLR) nevű milícia a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén található Virunga nemzeti parkban – közölte egy helyi tisztségviselő pénteken.

Cosma Wilungula, a Kongói Természetvédelmi Intézet (ICCN) igazgatója a Virunga nemzeti park történetének egyik legvéresebb incidensében az FDLR mintegy 60 harcosa ütött rajta egy civil konvojon, amelyet 15 vadőr védelmezett. „A halottak mellett sok a súlyos sebesült” – tette hozzá.

A Virunga nemzeti park népszerű turista látványosság, amely  jelentős hegyi gorilla populációjáról ismert. Az FDLR tagjai az 1994-es ruandai népirtás óta tevékenykednek a térségben. A milícia vezetői állítólag részt vettek a népirtásban, és tagjai között vannak olyan hutu törzsbeliek, akik Kongóban találtak menedékre a félmillió ember – főleg tuszi törzsbeli – életét követelő tragédia után.

(MTI)

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
linkeloe
2020. április 24. 22:02
Európában a helyük!! Kiváló munkaerő válik belőlük, ha sikerülnek az integrációs programok!! Magam előtt látom az általuk rajzolt , új Volvó látványterveket!
pitypang1125
2020. április 24. 18:44
Vannak bőven, ha fehér ember nem lép arra a kontinensre, ezek még a fáról sem másztak volna le. Így is megmaradtak az állatias ösztönök. Baszni, gyilkolászni korlátlanul, az erösebb kutya baszik elv mentén.
civis72
2020. április 24. 18:41
Ruandai Demokratikus Koalició
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!