Hallotta már magyarul beszélni a román elnököt?

2020. április 11. 15:06

Klaus Iohannis videóüzenetben kívánt kellemes ünnepeket-többek között magyarul is

2020. április 11. 15:06

Egészséget, lelki békét és reményt kívánt a katolikusoknak, a reformátusoknak, az unitáriusoknak és az evangélikusoknak Klaus Iohannis államelnök a hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóüzenetben, amelynek végén németül és magyarul is boldog húsvéti ünnepeket kíván – írja a Főtér. Az erdélyi magyar portál hozzáteszi, hogy bár a gesztus szép, de a magyar nemzeti ünnep, március 15-e alkalmából még sosem köszöntötte a magyar közösséget.

A román elnök továbbá kijelentette: járványhelyzet miatt ugyan nem lehetünk együtt azokkal, akik fontosak számunkra, a hitünk ereje mégis egyesít minket lélekben, valamint reményét fejezte ki, hogy hamarosan fizikailag is újra együtt lehetünk.

Habár az ortodox húsvét csak egy hét múlva lesz, Iohannis most ünnepli Krisztus feltámadását, a német nemzetiségű államelnök ugyanis evangélikus vallású.

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr. Tommy Lee
2020. április 13. 12:09
Senkiházi nulla politikus.
koronaszepe
2020. április 12. 12:49
Nem, igaz, a magyart sem románul...
Szerencsi Veronika
2020. április 12. 12:32
Olvasson fel magyar történelemkönyvből - és menjen haza.
Mich
2020. április 12. 11:29
Megint egy átverés a Mandinertől: nem magyarul beszélt, hanem egy csomó idegen surrogate megtoldott három magyar szóval. Lehet, hogy pápának képzeli magát?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!