Johannis: Maradjatok otthon, különben temetések lesznek!

2020. április 15. 16:00

A Cotroceni-palotában tett sajtónyilatkozatában Johannis hangsúlyozta, hogy szó sem lehet a korlátozó intézkedések enyhítéséről a járvány idején.

2020. április 15. 16:00

Klaus Johannis államfő szerdán arra reagált, hogy előző este Marcel Vela belügyminiszter bejelentette: a belügyi tárca és a román görögkeleti egyház megállapodása értelmében a koronavírus-járvány kijárási korlátozásai közepette belügyi alkalmazottak segítik az ünnepi pászka és a szent láng szétosztását az ortodox húsvét alkalmával – írja a Krónikaonline.ro

A Cotroceni-palotában tett sajtónyilatkozatában Johannis többször is kihangsúlyozta, hogy a járványügyi helyzet közepette szó sem lehet a korlátozó intézkedések enyhítéséről. Az államfő emlékeztetett a romániai statisztikai adatokra, amelyek szerint naponta növekszik a koronavírussal diagnosztizált fertőzöttek, valamint a kórral összefüggő elhalálozások száma.

Meglehet, nem jutott el érthetően mindenkihez az előző napi üzenetem, miszerint a parancs továbbra is az marad: maradjatok otthon! Sajnálatos azt tapasztalni, hogy a legjobb szándék sok esetben a legnagyobb bonyodalmat okozza” – emlékeztetett Johannis arra, hogy kedden írta alá a szükségállapot harminc napos meghosszabbításáról szóló elnöki rendeletet.

Az államfő „túlzottan optimistának” nevezte a belügyminisztérium és az ortodox egyház megállapodása kapcsán tett nyilatkozatokat. Klaus Johannis közölte, nyilatkozatát követően megbeszélést folytat Ludovic Orban miniszterelnökkel, Marcel Vela belügyminiszterrel és a kormány többi tagjaival. A tanácskozáson az államfő a belügy és az egyház közötti megállapodás újragondolására, továbbá arra kéri a kormányfőt, találjon egy más formát, amely tiszteletben tartja a „Maradj otthon” elvét, és illeszkedik a szükségállapot meghosszabbításának követelményeihez.

Drága románok, függetlenül attól, hogy mások mit mondanak nektek, én ugyanazt mondom, amit az orvosok, szakértők, az Egészségügyi Világszervezet: maradjatok otthon! Ellenkező esetben az ünnepek után temetések lesznek” – hangzott az államfő felszólítása.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr. Tommy Lee
2020. április 15. 18:06
Menjetek csak ki, románjaim! A magyarokat kerüljétek!
Vainamoinen
2020. április 15. 16:53
A stilus maga az ember
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!