Gentiloni: 1500 milliárd euróra lenne szüksége az EU-nak

2020. április 30. 06:43

Jelentősen eltérő álláspontot képviselnek a tervezett intézkedéseket illetően az északi és a déli tagállamok kormányai.

2020. április 30. 06:43

Körülbelül 1500 milliárd euró értékű gazdaságélénkítő csomag elfogadására lenne szüksége az Európai Uniónak a koronavírus-járvány okozta negatív hatások csillapításához – jelentette ki Paolo Gentiloni illetékes uniós biztos egy szerdai lapinterjúban. Az EU-tagállamok vezetői múlt heti videokonferenciájukon azzal bízták meg az Európai Bizottságot, hogy május 6-ig terjesszen elő olyan költségvetési javaslatot a 2021-2027 közötti időszakra, amely megfelelő pénzügyi alapot biztosít a gazdaság fellendítésére.
    
A gazdaságért felelős biztos ezzel kapcsolatosan azt mondta a Les Echos című francia lapnak, hogy a felállítani tervezett alap értékének el kell érnie a közösség bruttó hazai termékének (GDP) a 10 százalékát, azaz mintegy 1500 milliárd eurót. Egyelőre nem tudni, hogy bizonyos gazdaságpolitikai feltételeknek meg kell-e majd felelni ahhoz, hogy hozzá lehessen férni ezen forrásokhoz, vagy hogy lényegében csak visszafizetendő kölcsönökről lesz-e szó.
    
Egyetértek Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével abban, hogy elegyíteni kell ezt a két megközelítést” – szögezte le Gentiloni, hozzátéve, hogy a hiteleknek nagyon hosszú vagy örökös lejáratúnak kell lenniük. Kiemelte emellett, hogy véleménye szerint nehéz lesz konszenzusra jutni a javaslatcsomag megalkotásakor. „Az ördög a részletekben lakozik” – fogalmazott.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2020. április 30. 11:09
Hiányzik, amit az eszetlenül bevándoroltatottakra költöttek.
Lombi
2020. április 30. 09:45
Örök kamat. Örök bevétel az egyik oldalon, örök kiadás a másikon. Bajanai ott van valahol, a tanácsadók között? Oszkó? Veres?
Esvány
2020. április 30. 07:50
"a hiteleknek nagyon hosszú vagy örökös lejáratúnak kell lenniük." Na, persze! A nemlétező Soros-terv szerint... "Soros szerint arra van szükség, hogy az EU nagy kölcsönöket vegyen fel, amelyek alapösszegét nem is kellene visszafizetni, viszont lejárat nélküli kamatot kellene fizetni utánuk, amíg élünk, addig fizetünk. A kamatot szeretik ők nagyon". /O.V./ Én csak azt nem értem, ha Nyugat_Európa ennyire iszlámpárti lett, ahogy a migráció erőltetéséből meg a velük való megkülönböztetett bánásmódból látszik, akkor miért nem tiltakoznak a kamatfizetés ellen? Miért nem valami muszlim elvű banki megoldást keresnek?
reality
2020. április 30. 07:28
"a hiteleknek nagyon hosszú vagy örökös lejáratúnak kell lenniük" Hoppá! És még is jelent Gyurka bácsi ötletének egyik fontos részlete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!