Felmentették gyermekmolesztálás vádja alól George Pell ausztrál bíborost

2020. április 07. 08:52

A legfelsőbb bíróság egyhangúlag hozta meg a döntést.

2020. április 07. 08:52

Megsemmisítette az ausztrál legfelsőbb bíróság kedden a George Pell bíboros ellen gyermekmolesztálást miatt hozott ítéletet, a 78 éves volt vatikáni pénztárnokot fel is mentették a vádak alól, és szabadon távozhatott a börtönből. 

A legfelsőbb bíróság egyhangúlag hozta meg a döntést, és ezzel pont került a legnagyobb figyelem által övezett gyermekmolesztálási ügyre, amely a római katolikus egyház egyik főpapját érintette.

George Pellt hat év szabadságvesztésre ítélték, és eddig 13 hónapot töltött börtönben. A bíborost 2018 decemberében bűnösnek mondták ki öt ízben elkövetett szexuális visszaélés miatt, amelyeket az eredeti vádak szerint a melbourne-i Szent Patrik-székesegyház templomi kórusának két, 13 éves tagjával szemben a kilencvenes években követett el, néhány hónappal azután, hogy a város érsekévé nevezték ki.

A Pell ellen felhozott állítólagos bizonyítékok elég gyenge lábakon állnak. A két állítólagos áldozat közül ugyanis csak egyik jelent meg a bíróságon. A másik elhunyt 2014-ben, de korábban az mondta édesanyjának, hogy sosem molesztálták. Emellett a maradék egy állítólagos áldozat vallomásában állandóan változott az események időpontja, ahogy az egész narratíva is, és számos inkonzisztencia lelhető fel benne.

Harmadrészt az alsóbb rendű tárgyalásokon másik húsz tanú ellene mondott az egyetlen állítólagos molesztáltnak, s arra is felhívták a figyelmet, hogy a megjelölt időpontokban a melbourne-i katedrális sekrestyéje tele kellett, hogy legyen emberekkel, tehát nem tudott volna molesztálni senkit. 

Az előzményekről részletesebben itt olvashat.

(MTI)

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. április 08. 05:08
HOSSZÚ, EDDIGI ÉLETEM FOLYAMÁN NAGYON SOK KATOLIKUS PAPOT ÉS SZERZETESPAPOT ISMERTEM ÉS ISMEREK IS--JELENLEG IS. EGY, EGYETLENEGY PEDOFIL PAPPAL NEM(!) TALÁLKOZTAM SOHA!!! PEDIG ANNO A 2 KISFIAAT--AKKOR KISFIAIMAT--A '80-AS ÉVEK KÖZEPÉN--A TEMPLOMBA HORDTAM HITTANÓRÁKRA. UGYANIS A RENDSZERVÁLTÁS ELŐTT VOLT NÉHÁNY ÉV MÉG, AMIKOR A TEMPLOMI HITTANOKTATÁS MÁR ENGEDÉLYEZETT VOLT, DE AZ ISKOLAI MÉG NEM. EKKORIBAN ÉPÜLT TÖBBNYIRE A TEMPOLOMOK SEKRESTYÉJE MELLETT EGY-EGYÚ.N. PLÉBÁNIAI HITTANTEREM, AHOL AZ ATYÁK--TÖBBNYIRE SZOMBATI NAPOKON DÉLELŐTT--MEGTARTHATTÁK A HETENKÉNTI 1 ÓRA HITTAN TANITÁST, AZOKNAK A GYEREKEKNEK, AKIKNEK A SZÜLEI EZT IGÉNYELTÉK--MINT MI IS. SOHA(!), SEHOL(!!!) NEM TALÁLKOZTAM OLYAN PAPPAL VAGY SZERZETESSEL AKI A GYEREKEKKEL BÁRMIFÉLE "HELYTELEN" DOLGOT TETT...VOLNA. DE ILYESMIRE UTALÓAN MÉG CSAK "JELEKET" SEM(!!!) EZ 1000%-IG BIZTOS. ETTŐL FÜGGETLENŰL, AZT NEM ÁLLITOM, HOGY ILYEN NEM TÖRTÉNHETETT SEHOL--MERT NYILVÁN NEM LEHETTEM OTT MINDENHOL. DE HOGY EGÉSZEN ELENYÉSZŐ SZÁMÚAK LEHETTEK AZ ILYESMIK--MESSZE-MESSZE TÖREDÉKEI ANNAK, AMIKET A KATOLICIZMUS ELLENSÉGEI TERJESZTENEK ÉS SZÉTKIABÁLNAK...NOS, EZ(!!!) EGÉSZEN BIZONYOS. EZT MÁRCSAK A HITTAN TERMEKBEN--VAGY A MELLETTÜK LÉVŐ FOLYOSÓKON AT ÓRA VÉGÉRE VÁRÓ GYEREK-HOOZZÁTARTOZÓK --A JELEN LÉVŐ SZÜLŐK-NAGYSZÜLŐK OKÁN IS KIZÁRTNAK TARTOM. VÁROSOMBAN ÉS ANNAK KÖRNYÉKÉN MINDENKÉPPEN KIZÁRHATÓ AZ ILYESMI.
syphax
2020. április 07. 20:52
"..Milyen bíró lehetett az, aki elítélte?.." NYILVÁN KATOLIKUSELLENES, KERESZTÉNYELLENES MAIN STREAM LEBRÁLBAL GLOBÁL-KOZMOPOLITA ISTENTELEN-ATEISTA SZABVÁNY EMBERUTÁNZAT.
syphax
2020. április 07. 18:08
NYUGODTAN "NYOMHAT" KEDVÉRE AKÁR 100 DB X.ET IS, VAGY AMENNYIT JÓLESIK. NEM BEFOLYÁSOL ÉS NEM IS ÉRDEKEL, HOGY ÖN MIT "NYOM" VAGY MIT "NEM NYOM"! RAJTA! EL LEHET KEZDENI A "NYOMKODÁST"--HA EZ ÖRÖMET OKOZ ÖNNEK.
syphax
2020. április 07. 16:16
NAGYBETŰKKEL IROK, AMIKOR ÚGY LÁTOM JÓNAJK, HELYESNEK ÉS INDOKOLTNAK. VAGY 18 ÉVE ÉS VAGY 30 HELYEN EZT TESZEM, TEKINTVE HOGY NÁLAM A NAGYBETŰKKEL IRÁS--A NETES KONVENCIÓKTÓL ELTÉRŐEN--NEM JELENT(!!!) SEM KIABÁLÁST SEM INDULATOT. ÉS TALÁN NEM MELLESLEG EZT NAGYON SOKAT TUDJÁK IS RÓLAM...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!